23948sdkhjf

Prisme skal være nyt monument Faxe

Planen om en ny udsigtsplatform ved Faxe Kalkbrud tager form. ”Prismet”, et forslag fra Arkitekterne Køge, er valgt som det, der med tiden skal blive et monument i Faxe.
Prismet , som er designet af Per Fløe Nielsen fra Arkitekterne Køge, blev valgt af en komité. Det blev valgt som et af tre mulige forslag:

- Vi har valgt Prismet, fordi vi her ikke blot får en udsigtsplatform, men også et nyt vartegn, fortæller Ib Elberg, som er formand for Faxe Erhvervsforening.

Den nye udsigtsplatform kommer til at ligge bag ved Faxe Vandrerhjem, på kanten af Faxe Kalkbrud. Som navnet antyder, vil det få form som en prisme med to sammenbyggende trekanter og et indbygget dæk i midten. Det vil blive opført i en konstruktion af hvide stålrør med både sider og gulv i halvtransparent glas. Dermed kan lyset passere og man kan kigge både ud og ned.

Økonomien en udfordring
- En ny udsigtsplatform vil give området et spændende og moderne løft. Til glæde for både borgere, turister og erhvervsliv. Det spiller desuden rigtig godt sammen med vores øvrige initiativer i Faxe, så vi samlet set vil få et attraktivt område fyldt med liv og dynamik, udtaler en begejstret formand for Erhvervs- og Kulturudvalget, Martin Hillerup.

Den nye udsigtsplatform vil komme til at koste cirka 2,5 mio. kr. En udgift, der primært skal finansieres via fundraising.

Arkitekterne vil nu forberede de nødvendige tegninger, alt imens arbejdet med at rejse midler går i gang. Det ventes, at den nye platform vil kunne stå færdig i løbet af et par år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094