23948sdkhjf

Grevinde Danners hus renoveret for 96 millioner

Danner har netop åbnet døren til det nyrestaurerede hus i Nansensgade. Restaureringen til 96 mio. kr. har givet huset et markant løft og samtidig føjet nye funktioner til.
Restaureringen og forberedelserne af Grevinde Danners hus på Nansensgade har stået på siden 2007. Huset er nu klar til at blive indviet og alle ændringer er sket med respekt for husets oprindelige arkitektur, historie og funktion som bl.a. krisecenter. Alle boliger i krisecentret har fx fået eget bad, toilet og tekøkken.

I forbindelse med restaureringen af huset er der blevet etableret en terapihave specielt udviklet til voldsudsatte kvinder og børn. Terapihaven er finansieret af blandt andre Nordea-fonden. Bygherrerådgiver har været Rambøll A/S og Varmings Tegnestue har fungeret som totalrådgiver.

Restaureringen er sket i et partnerskab med Realdania og er også støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Oak Foundation Denmark og Kulturstyrelsen.

Bygningen emmer stadig af sjæl og historie
Bygningens ældre dele er blevet grundigt istandsat. Festsalen har fået det oprindelige udseende tilbage, men med et moderne islæt. Taget er udskiftet, skorstenene renoveret og mursten og fuger er blevet repareret efter gamle forskrifter. Udover at huset har fået nye boliger og have, så er der også blevet etableret en skolestue i den nyopførte have.

Realdania har været med til at sikre, at restaureringen af Danner har fået et niveau, så både funktionerne og bygningen har fået et løft.

- Danner er et ganske særligt hus, både arkitektonisk og med sin helt særlige historie. Huset er skabt til at tage vare på udsatte kvinder og børn, hvilket det har gjort siden 1876. Med restaureringen er krisecentret blevet topmoderne, samtidigt med at det fortsat emmer af sjæl og historie. Realdania har valgt at bidrage til restaureringen af to årsager: Dels fordi bygningen arkitektonisk er et vigtigt islæt i det københavnske bybillede og dels fordi voldsudsatte kvinder og børn fortjener nogle værdige rammer, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Fakta om restaureringen
• Restaureringen af huset er sket i et partnerskab med Realdania og er derudover støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Oak Foundation Denmark og Kulturstyrelsen. Nordea-fonden har medvirket til at etablere terapihaven.
• Bygherrerådgiver på projektet har været Rambøll A/S.
• Totalrådgiver har været Varmings Tegnestue. Underrådgivere har været Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører (konstruktioner), Strunge Jensen Rådgivende Ingeniører (installationer), Schønherr (landskab), +Pedersen (indretning) og Praksis Arkitekter (skolestue).
• Restaureringen af huset har fundet sted fra november 2010 til oktober 2011 og har omfattet hele huset og omkringliggende arealer.
• Restaureringen er udført i fem storentrepriser. Murerentreprise: O.P. Nedergaard/K.A. Hansen. Tagentreprise: Hovedstadens Bygningsentreprise. Tømrer/snedkerentreprise: Jakon. Teknikentreprise: Glenco. Malerentreprise: Malerfirmaet Peter Munck & Søn.
• Restaureringen er sket med respekt for husets oprindelige arkitektur, historie og funktion.
• I 2007 finansierede Realdania et forprojekt, hvor Bygningskultur Danmark og Signal Arkitekter beskrev rammer og behov ved en ombygning og opgradering af huset.
• Projektet har et samlet budget på ca. 96 mio. kr.
• Et delprojekt har omhandlet udvikling af en terapihave målrettet voldsudsatte kvinder og børn. Nordea-fonden har medvirket til at etablere terapihaven.
• Det er landskabsarkitekterne Schønherr, der i samarbejde med ph.d. Victoria Lynn Lygum har udarbejdet haveplanen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125