23948sdkhjf

Gymnastikhøjskole renoverer idrætsakse

Den historiske idrætsakse på Gymnastikhøjskolen i Ollerup skal renoveres. Realdania har bevilliget op til 10,5 mio. kr. til tilbageføring og renovering af idrætsaksen.
Realdanias bevilling på op mod 10,4 mio. kr. er givet som en del af et samlet projekt til 44 mio. kr., som skal fuldføre den historiske idrætsakse på Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Bevillingen er nærmere bestemt til anvendelse til tilbageføring og renovering af det udendørs svømmeanlæg.

Anden af tre faser
Den forestående renovering på Gymnastikhøjskolen i Ollerup er anden del af en storstilet løbende renovering, hvor der til dato er investeret 47 mio. kr.

Første del var bl.a. tilbageføring og renovering af det indendørs svømmeanlæg, som Realdania støttede med 18 mio. kr. Denne del blev afsluttet i år 2006, og nu er højskolen klar til at fortsætte arbejdet.

Som en fremtidig og tredje del forestår arbejdet med at tilbageføre og renovere Hovedbygningen fra Gymnastikhøjskolens grundlæggelse i 1920, således at hele det historiske anlæg fremtræder som da det blev taget i brug, men i en nutidig funktionel kontekst.

Idrætshal skal omdannes til multiarena
Der er arkitektonisk sammenhæng mellem det indendørs svømmeanlæg, som er Danmarks første, og det udendørs svømmeanlæg, hvorfor det vil være af uvurderlig betydning for helheden, at begge dele bliver tilbageført og bevaret for eftertiden.

Det samlede projekt inkluderer også tilbageføring og renovering af den historiske idrætshal, som ved indvielsen i 1932 var den største hal i Nordeuropa uden søjler.

Det er tanken, at Idrætshallen ved samme lejlighed omdannes til en multiarena med indbyggede mobile tribuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125