23948sdkhjf

50.000 m² bycenter runder milepæl

Byggeriet af ”Borgen” – Sønderborgs nye butikscenter – skrider frem, og på den sidste dag i oktober blev der fejret rejsegilde.
”Storbypuls i en mindre provinsby”. Ifølge borgmester Aase Nyegaard er det, hvad borgerne i Sønderborg og omegn kan se frem til, når Sønderborg City Center Borgen slår dørene op til efteråret 2013.

Onsdag den 31. oktober var der rejsegilde, og blandt andre borgmester Aase Nyegaard gik på talerstolen for at rose de fremsynede mennesker og virksomheder, der har taget initiativet til byggeriet – det hidtil største i Sønderborg by.

- Jeg ved, at Enggaard ( entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S, red. ) har gjort et solidt forarbejde med analyser, og jeg ved, at I har erfaringer med tilsvarende fra Aalborg, hvor et nyt tilsvarende center ikke betød butiksdød i lokalområdet. I tilfører lokalområdet værdi, sagde borgmesteren ifølge Sønderborg Kommunes hjemmeside.

Hun påpegede, at selvom rejsegildet bliver holdt i en tid, hvor mange er forsigtige, er der alligevel stor optimisme at spore omkring udlejning og forventninger til omsætning. Samme dag som rejsegildet blev det meldt ud, at Bahne lejer sig ind i centret med en 900 m² stor butik, og det betyder, at cirka 70 procent af butiksarealet nu er udlejet.

75 mio. kr. til gågade og midtby
Sønderborg Kommune støtter fuldt ud op om centerbyggeriet, hvilket understreges af, at der er afsat 75 mio. kr. til at gøre gågaden og midtbyen mere attraktiv.

Når Borgen åbner, vil kommunen således have gennemført flere ændringer, som dels skal gøre det lettere at komme ind og ud af byen, og dels skal sikre større fremkommelighed og en forbedret publikumsoplevelse.

- Vi ensretter Perlegade-Østergade, og vi opsætter elektroniske parkerings-henvisninger, så det bliver let for vores udenbys gæster at finde rundt. Vi vil tilstræbe, at vi kun får den trafik i bymidten, som har et ærinde her – og at al anden trafik benytter vores udmærkede øvrige ringveje uden at skulle gennem midtbyen, lød det fra Aase Nyegaard.

FAKTA
Borgen er tegnet af Schmidt, Hammer og Lassen med Rambøll som ingeniør. Huset opføres af A. Enggaard. Centerudviklingen forestås af Braaten+Pedersen.

Ifølge A. Enggaard bliver centret på ca. 50.000 m². Det kommer til at bestå af 50-60 butikker og får 600 p-pladser, delt i 2 etager i kælder og dels på taget. Hertil kommer 18 boliger i 10 etagers højhus og 6.000 m² kontorer.

Kilde: Sønderborg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078