23948sdkhjf

Nye handicapboliger i Silkeborg

Silkeborg Kommune har allerede besluttet at etablere 32 boliger til handicappede og psykisk syge. 24 nye boliger til voksne og otte boliger til unge.
Silkeborg Kommune vil skabe nye og bedre boliger for handicappede og psykisk syge, og de første boliger til handicappede står allerede klar til indflytning næste år.

Socialudvalgsformand Elin Sonne understreger, at de nye boliger skal leve op til krav om bedre kvalitet og beliggenhed, boligerne skal indrettes så de tager højde for de handicappede og psykisk syges behov ændres over tid, og endelgt skal boligerne understøtte den faglige kvalitet bedre end i dag.

Derfor er det allerede besluttet at etablere 24 nye boliger til voksne og otte boliger til unge på Frydenslund i Silkeborg. De ventes klar i efteråret 2013.

Flere boliger i tankerne
Herudover arbejder Socialudvalget med planer om oprettelse af flere nye boliger til handicappede og psykisk syge i løbet næste budgetperiode 2014-2017. Sigtet er at en stor del af den nuværende boligmasse renoveres.

- Vi regner med at igangsætte forprojektering til nye byggeprojekter i løbet af 2013 med henblik på at kunne igangsætte konkret byggeri i 2014. Naturligvis forudsat at der findes anlægsmidler i forbindelse med næste budgetlægningsrunde. Jeg har dog grund til en vis optimisme i forhold til at dette vil kunne lade sig gøre, idet der på tværs af udvalg og partier er udtrykt stor forståelse for anlægsbehovene på Handicap- og psykiatriområdet, siger Elin Sonne.

Der er på handicapområdet identificeret behov svarende til 12 boliger til unge og 24 boliger til voksne. På psykiatriområdet er der på den lange bane brug for et nyt botilbud med 20 boliger til psykisk syge til erstatning for utidssvarende boliger.

I forbindelse med kommunens om- og udbygningsplaner på ældreområdet arbejdes der endvidere på at imødekomme de særlige plejebehov for såvel ældre udviklingshæmmede som somatisk plejekrævende sindslidende. Der er påpeget behov for 24 pladser til udviklingshæmmede og 8 – 10 pladser til psykisk syge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094