23948sdkhjf

Fraråder OPP-model på projekt til 300 mio. kr.

Muligheden, for at gennemføre det 300 mio. kr. dyre Fælledprojekt i Skanderborg med administrationscenter og idrætsanlæg som et OPP-projekt, frarådes af økonomiudvalget.
I forlængelse af Skanderborg byråds beslutning om at etablere et nyt samlet administrationscenter og idrætsanlæg på Fælleden har Økonomiudvalget set nærmere på muligheden for at udbyde opgaven som et OPP-projekt.

Økonomiudvalget indstiller dog, at Fælled Projektet udbydes som et samlet udbud af anlæg og efterfølgende vedligehold af bygningen. Det fremgår af referatet fra økonomiudvalgets seneste møde.

Interesserede skal op på tæerne
- Vi kan gøre det billigere, end hvis private aktører skal ind og finansiere lån, forklarede borgmester Jørgen Gaarde ifølge Horsens Folkeblad efter mødet og tilføjede:

- Vi vil sikre, at de, der byder, står på tæer. Derfor vælger vi et samlet udbud, hvor efterfølgende vedligeholdelse af bygningerne også indgår, sagde borgmesteren.

Fælledprojektet skal udbydes med en maksimal pris på 300 mio. kr., og der er set nærmere på tre modeller. En med traditionelt offentligt anlæg betalt af kommunen, en OPP-model med kommunal finansiering og endeligt en tredje model hvor anlægget ejes af OPP-leverandøren og kommunen betaler en leje, der dækker anlægsudgift og efterfølgende drift og vedligehold. Eventuelt køber kommunen anlægget ved kontraktperiodens udløb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11