23948sdkhjf

Dominus får forsvarsaftale

I arbejdet med at etablere intelligente bygninger har forsvaret valgt dominus A/S til en modernisering af Aalborg kasernes CTS-anlæg. En aftale til et tocifret million beløb.
Styringssystemer for mere end 100 bygninger under Aalborg Kaserne gennemgår en gennemgribende modernisering. Investeringen sker som led i forsvarets Klima- og Energistrategi, hvor forsvaret ønsker at udvikle grønne etablissementer til gavn for klimaet, soldater og for at skrue ned for fremtidens driftsomkostninger.

Projektet styres fra dominus' kontor i Aalborg.

- Valget af BMS leverandør faldt på dominus fordi vi kan tilbyde en fremadrettet teknisk løsning, som også giver Forsvaret den ønskede mulighed for frit at kunne vælge leverandør på sigt, udtaler Toke Juul fra dominus.

Betjening på afstand
Overordnet etableres der et BACnet baseret teknisk fiber netværk, hvor CTS-systemets styreenheder tilsluttes. Betjening af anlæg og rum foregår via Web betjening på Ipad, Smartphone, eller fra PC.

Varme- og ventilationsanlæg styres, reguleres og overvåges. I ca. 600 rum styres ventilation (VAV) efter CO2 følere, radiatorer efter temperatur og lys efter lysindfald og bevægelse. Bevægelsesføleren styrer ligeledes varme og ventilation afhængigt af aktivitetsniveauet. Åbnes et vindue lukkes der ned for varmen, og som en side gevinst er der overblik over vindues stilling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.739