23948sdkhjf

Vejen banet for p-kælder i hjertet af Silkeborg

Muligheden for at etablere en p-kælder med tre dæk og op mod 360 pladser er blevet endeligt godkendt.
Rammen for en stor parkeringskælder under Torvet i Silkeborg er faldet på plads med Silkeborg Byråds endelige behandling - og godkendelse - af lokalplanen for området.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere et parkeringsanlæg under Torvet med en udstrækning på ca. 32 x 117 meter, og dertil et halvcirkelformet rampeanlæg i områdets nordøstlige hjørne, under det areal, hvor der er vendeplads i dag.

Parkeringskælderen kan således etableres med i alt ca. 235 p-pladser, hvis den får to niveauer og med ca. 360 p-pladser ved etablering af tre niveauer.

Forbindelse til fremtidigt butikscenter
Parkeringsanlægget skal have sammenhæng med parkeringsanlægget under et fremtidige butikscenter, som planlægges på arealerne, der rummer Torvecentret, Føtex og det mellemliggende stykke af Fredensgade. Dermed skabes en underjordisk vejforbindelse fra den nuværende indkørsel fra Chr. 8.s Vej, via den nye p-kælder under centret, til p-kælderen under Torvet og videre ud til Lille Søgade.

Ifølge Mja.dk forventer Silkeborg Kommune sidst på året at sende projektet i udbud. Er processen hurtig kan byggeriet så gå i gang tidligt i 2013 og være færdigt halvandet år efter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095