23948sdkhjf

Fremtidens busstoppested er helt i glas!

Arkitektstuderende og glarmesterelever på glarmesterskolen i Holbæk er udfordret til at udtænke fremtidens bud på et innovativt og topmoderne busstoppested helt i glas.
Vores busstoppesteder er ofte en meget trist markering ved vejkanten, som knap kan holde fødderne tørre og blæsten ude. Og ofte kan disse små opholdssteder være ødelagte af hærværk og utrygge at opholde sig i om natten.

Studerende skal nu designe et busstoppested, som på alle områder skal demonstrere hvad materialet glas kan tilbyde æstetisk og funktionelt. Glasløsningerne skal være innovative og konstruktionen skal bestå ”næsten” udelukkende af glas.

Busstoppestedet skal være ”et helle i natten” og de studerende skal i forslaget tage stilling til og give bud på, hvorledes konstruktionen kan være selvforsynende med f.eks. energi, tilbyde løbende information, tilbyde underholdning, reklame og være modstandsdygtig overfor hærværk.

Den selvforsynende kamæleon
Studieprojektkonkurrencen har arbejdstitlen ”Kamæleonen” som henviser til evnen til at tilpasse sig, forandre sig, og interagere med sine omgivelser. Glasset kan formidle og aktivere sine omgivelser gennem lys, refleksioner, energi og farver, det kan formes, bøjes og i kraft af sin styrke har det en fantastisk bæreevne.

Glas bruges ofte i byggeriet som en hinde mellem inde og ude – havde glas ikkeevnen til at levere udsyn, samtidigt med, at det beskytter i forhold til vind og vejr, ville mange arkitekter nok helst vælge den rene luft. Men glasset er noget i kraft af sig selv og er kort sagt, et enestående og spændende materiale som det kan betale sig at vide meget mere om.

Styrker tværfagligheden
Konkurrencen udbydes i et samarbejde mellem Glarmesterskolen, EUCNVS, Forbundet 3F og Glarmesterlauget i Danmark. Det er konkurrencens formål, at sætte fokus på materialet glas og mødet mellem design og håndværk.

Konkurrencen har til formål at styrke tværfaglighed blandt arkitektstuderende og glarmesterelever og det er hensigten at vinderprojektet efterfølgende realiseres i fuld skala på en fantastisk byggegrund ved hovedvejen til Sjællands Odde.

Vinderprojektet modtager en 1. præmie på 30.000 kr. og 2. og 3. præmien er på hver 10.000 kr.
Der en tilmeldingsfrist til konkurrencen den 16. november 2012, ved henvendelse til Glarmesterlauget i Danmark.

Læs hele konkurrencebeskrivelsen på: www.ncgf.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14