23948sdkhjf

Andet opkøb på under en uge: Egernsund Wienerberger køber dansk teglkonkurrent

6. generation blev den sidste i ejerkredsen, når det fynsk teglværk bliver del af den internationale teglkoncern

Teglgiganten Egernsund Wienerberger køber murstensproducenten Strøjer Tegl med produktion ved Assens på Fyn.

Købet er ifølge Egernsund Wienerberger et supplement til den eksisterende forretning, som vil udvide den bæredygtige produktportefølje af mursten.

Opkøbet er del af teglkæmpens vækststrategi på det nordiske marked, og det fynske familiefirma er sågar teglkoncernens andet opkøb på mindre end en uge; torsdag den 23. februar var det nordjyske Komproment, som blev opslugt.

Strøjer Tegl

Teglværket blev grundlagt i 1868 af Hans Nielsen, der blev efterfulgt af sønnen Anders Hansen, der igen blev efterfulgt af sin søn Christian Holger Hansen. Hans søn, Thorvald Strøjer Hansen, overtog værket i 1962, og overdrog det til sønnen, Jørgen Strøjer Hansen, i 1984.

5. generation i front for teglværket, Jørgen Strøjer Hansen, overgav i 2021 styringen til sønnen Joachim, der - ligesom broderen Christian - tidligere havde haft en rolle i Strøjer Tegls bestyrelse.

Strøjer Tegl producerer omkring 150.000 mursten i døgnet, hvilket giver en årlig produktion i nærheden af 50 mio. mursten. I 2021 gav det et resultat før skat på 21,4 mio. kr. af en bruttofortjeneste på 99,9 mio. kr.

Energieffektivisering

Strøjer Tegl har løbende investeret i nye teknologier i produktionen. Og - lyder det i meddelelsen om handlen - Egernsund Wienerberger får med handlen "et moderne og energieffektivt teglværk til den nordiske produktion af mursten, der skal sikre, at mursten også i fremtiden bliver et foretrukket materiale til klimaskærmen." 

Teglværket kommer således til at spille en vigtig rolle i Egernsund Wienerbergers strategi for energieffektivitet og dekarbonisering af deres produktionsenheder.

Endelig overdragelse forventes ifølge parterne at ske inden for nærmeste fremtid.

6. og sidste generation

Fynske Strøjer Tegl kan spores tilbage til omkring år 1850, og overtog 6. generation i skikkelse af Joachim Strøjer Hansen styringen i firmaet i 2021. Han efterfølger faderen, Jørgen Strøjer Hansen, der stod i spidsen for teglværket som direktør og hovedejer i 52 år.

Skiftet fra 5. til 6. generation Strøjer skete - som tidligere beskrevet i Licitationen - efter en overgangsperiode, hvor Kasper Damsø i 2018 blev hyret ind som frontmand. 

I forbindelse med, at Joachim Strøjer overtog styringen, satte han blandt andet fokus på en grønnere profil:

– Vil se meget mere på det grønne – vi vil jo gerne være det grønneste teglværk, siger Joachim Strøjer Hansen om firmaets bestræbelser, som blandt andet indebærer 100 pct. brug af vindmøllestrøm og stadig større brug af biogas til produktionen, som snart bliver dækket af lokalt produceret fynsk biogas, fortalte han blandt andet dengang.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172