23948sdkhjf

Efter entreprenørs konkurs: River 106 ufærdige huse ned i Høje-Taastrup

Bygherren er i gang med at finde en ny entreprenør til sit projekt

I udviklingsområdet Høje-Taastrup ses et af resultaterne efter den østjyske entreprenør Adsbøll Entreprises konkurs i juli sidste år. Lidt endnu i hver fald.

106 rækkehuse, som firmaet var ved at opføre for Reka Group, da konkursen indtraf, er nemlig ved at blive revet ned. Det skriver SN.dk, som har talt med Jesper Kristensen, adm. direktør i Reka Group.

Han forklarer, at nedrivning er nødvendigt grundet nye regler:

- Vi var i gang med at undersøge kvaliteten, men vi har ikke kunnet få dokumenteret den. Og så betyder helt nye regler, at hvis ikke man kan dokumentere det, så skal man rive det ned, og entreprenøren havde ikke lavet den dokumentation. Det er meget usædvanligt, at man må tage det skridt, siger Jesper Kristensen til SN.dk.

Bygherren vil opføre det samme projekt med enkelte justeringer på stedet, og man er pt i gang med at finde en ny entreprenør.

Ifølge en beskrivelse af det konkursforsinkede projekt skulle de 106 rækkehuse og lejligheder være mellem 70 og 125 kvm, og byggeriet skulle opføres til en DGNB Guld-certificering. Byggesummen skulle have ligget på 135 mio. kr.

Forventningen lød tidligere, at boligerne skulle stå færdig og klar til indflytning i foråret 2023.

Flere Adsbøll-selskaber konkurs

Adsbøll Entreprise indgav konkursbegæring 11. juli, og i kølvandet blev alle 47 beskæftigede medarbejdere opsagt.

Dagen efter konkursen fortalte kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt til Licitationen , at konkursen blev udløst af to byggesager, der gik "skævt" og medførte et stort likviditetspres, hvorfor situationen ikke kunne løses "på den korte bane".

I alt er fire selskaber i Adsbøll koncernen gået konkurs. Ud over Adsbøll Entreprise og moderselskabet, Adsbøll Holding, gælder det søsterselskaberne Adsbøll Ejendomme og Bega Grunde.

De to sidste selskaber i koncernen, Adsbøll Renovering og Adsbøll Service, blev solgt fra. Adsbøll Renovering blev overtaget af medgrundlægger og adm. direktør Jørgen List Pedersen, mens Adsbøll Service blev købt af Aalborgensiske Jørgensen & Partnere Holding ApS 25. august.

Adsbøll Entreprise kom ud af 2021 med et resultat før skat på 10,2 mio. kr. og en egenkapital på 53 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11