23948sdkhjf

Første etape af genopbygget boligområde snart klar

I Gladsaxe nærmer første etape af det genopbyggede Bytoften, hvor 123 gamle rækkehuse rives ned for at give plads til 114 nye, sin afslutning.
Det var ingen let beslutning, da beboerne i Bytoften, en afdeling af Gladsaxe Almennyttige Boligselskab ved DAB, stemte ja til at rive afdelingen ned og bygge den op igen.

Projektet indebærer at 123 rækkehuse lader livet for at give plads til 114 nye klyngehuse.

Nu er den første af to etape i projektet dog ved at være til ende, hvorfor der har været rejsegilde på det store projekt. Det skriver dabbolig.dk.

Renovering kontra nybyggeri
Ved rejsegildet blev det til taler af blandt andre DAB’s administrerende direktør, Niels Olsen, som pegede på, at projektet giver stof til eftertanke:

- Vi skal nok være mere opmærksomme på situationer, hvor vi nærmest per refleks siger ”vi skal renovere!” Og så måske i stedet tænke, at vi skal rive ned og bygge nyt. Dette rejsegilde er en sejr for den fornuftige løsning, såvel økonomisk som samfundsmæssigt og det er en sejr for beboerdemokratiet, der også i denne sag har vist stor beslutsomhed, sagde Niels Olsen rejsegildets gæster ifølge dabbolig.dk.

Bytoften blev opført i 1955 som midlertidige boliger. Boligerne kom dog til at stå til 2011, hvor første etape af nedrivningen gik i gang. De sidste beboere flytter ind i deres nye moderne boliger i december 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093