23948sdkhjf

Dokk1 er det nye multimediahus

Dokk1 bliver navnet på det nye hovedbibliotek og borgerservice, som Aarhus Kommune sammen med Realdania er i fuld gang med at opføre på Aarhus Havn.
Efter en omfattende proces har hundredvis af borgere, samarbejdspartnere, medarbejdere og ikke mindst dommer-komitéen nu fundet frem til det endelige navn for huset blandt ca. 1250 navneforslag: Dokk1 .

Dommer lagde vægt på at det er et navn, der placerer bygningen i byen og sætter tanker i gang. Det giver associationer til havnen og livet der. Samtidig peger det fremad og er et sted, der kan lade os op og sætter os i forbindelse med omverden. Det er både folkeligt, mundret og skarpt på én gang.

Det næste skridt for Dokk1 bliver at få lavet en såkaldt visuel identitet. Dvs. den grafiske fremstillingsform af navnet, som fremover skal være kendetegnende for huset.

Processen frem mod navnet
I juni 2012 vedtog Aarhus Byråd en proces for navngivning af det nye hus der bl.a. kommer til at rumme byens nye hovedbibliotek, Borger-service og Nordeuropas største automatiske p-anlæg.

I perioden fra den 17. august til den 5. september indsamlede man så navne i alt 1.250 navneforslag, der blev reduceret til 30 udvalgte navne. De blev sat til en afstemning, hvor fem til ti navne blev udvalgt til en dommerkomitée, som altså nu har truffet det endelige valg.

Fakta
Urban Mediaspace Aarhus omfatter opførelse af Dokk1, et automatisk parkeringsanlæg med 1000 pladser, nye havnepladser, klimasikring af midtbyen, frilægning af den sidste del af Aarhus Å samt omlægning af infrastrukturen i området.

Dokk1 bliver Aarhus’ nye hovedbibliotek og skal også indeholde en række andre funktioner blandt andet Borgerservice, multisal, børne-teatersal, café og arealer til udleje.

Dokk1 og p-anlægget er efter planen klar til brug i slutningen af 2014, mens havnepladserne og resten af projektet står færdigt ved udgangen af 2015.

Parter i projektet:
• Aarhus Kommune er bygherre
• Realdania og Realdania Byg er partnere
• Rambøll Danmark er bygherrerådgiver
• schmidt hammer lassen architects er totalrådgiver
• Alectia A/S er underrådgiver
• Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue er underrådgiver
• NCC A/S er entreprenør og byggepladsleder
• Per Aarsleff A/S er entreprenør
• Lödige er leverandør af det automatiske p-anlæg
• COWI er byggeleder

Realdania og Realdania Byg bidrager med cirka 700 mio. kroner til projektet. Dette bidrag er en forudsætning for, at projektet kan realiseres. Bidraget består dels i en investering i et innovativt parkerings-anlæg med plads til 1.000 biler og dels i tilskud til udviklingen af et spændende og levende havnebyrum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093