23948sdkhjf

Henning Larsen Architects vokser i Tyskland

En ny opgave i Stuttgart bidrager til yderligere fodfæste på det tyske marked. Henning Larsens kontor i München er på godt et år vokset til 25 medarbejdere.
På baggrund af sejren i arkitektkonkurrencen om Siemens’ nye domicil i München valgte Henning Larsen Architects i november måned sidste år at åbne nyt kontor i den sydtyske millionby.

Siden har det danske arkitektfirma fået stærkt fodfæste på det tyske marked, og afdelingen har i dag 25 medarbejdere.

Det tyske kontor har netop sikret sig endnu en opgave. I Stuttgart har Henning Larsen Architects vundet konkurrencen om et nyt forskningsbyggeri til Center for Solenergi og Hydrogenforskning, der er et af Tysklands førende forskningsinstitutter. Det nye Center for Solenergi og Hydrogenforskning er på 13.000 m² og vil efter planen stå færdig i 2015.

Designdirektør Louis Becker, Henning Larsen Architects, fortæller, at det nye forskningsbyggeri i Stuttgart er designet som et netværk af mindre enheder. Det sker for at imødekomme ønsket om en arbejdsplads med stor fleksibilitet.

- Netværksstrukturen i det nye forskningsbyggeri giver stor frihed til at ændre og udvide. Bygningen er rationel og tænkt i moduler. Det giver mulighed for at skabe visuel kontakt på tværs af atrierne og grønne oaser, hvor forskerne kan arbejde og mødes uformelt, forklarer designdirektøren.

Arkitekterne har skabt en bygning i varierende højde, der forholder sig til byen og naboerne. Intentionen er at skabe en ny, markant indgang til Stuttgarts teknologipark og at synliggøre den forskning, der finder sted her.

- Vi glæder os til dette samarbejde. Forskerne, der skal bo i byggeriet, er blandt verdens førende indenfor deres felt, bæredygtige teknologier og energiformer. Forskningen er integreret i bygningens facade, siger lederen af Henning Larsen Architects’ kontor i München, Werner Frosch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094