23948sdkhjf

Vinder fundet til Kannikegården i Ribe

Arkitekterne Lundgaard og Tranbjerg har vundet arkitektkonkurrencen om byggeriet af Kannikegården på Torvet i Ribe.
Det bliver arkitektfirmaet Lundgaard og Tranbjerg, som skal udforme det længe ventede Kirkens Hus på Torvet i Ribe, kaldet Kannikegården. Det skriver ugeavisen.dk.

Ribe Domsogns menighedsråd har peget på arkitektfirmaets projektforslag, som binder Ribes nyetablerede torv ved domkirken sammen med netop gennemførte arkæologiske udgravninger. Og overfor ugeavisen.dk betegner menighedsrådsformand Tage Rosenstand Lundgaard og Tranbjergs forslag som den absolut bedste løsning.

Præget af byens arkitektur
- Jeg mener, at vi med den bygning får lavet en flot afgrænsning af pladsen. Bygningen står på pæle og giver en perfekt mulighed for at udstillet udgravningerne, der jo er et stykke Danmarkshistorie. Ribe by er samtidig meget præget af tegl, og det har været en stor inspiration for os. Bygningen løfter sig op over udgravningen på en synlig og ny måde, siger arkitekt Erik Frandsen, der har været med til at udvikle projektet, til ugeavisen.dk.

Byggeriet af Kannikegården ventes startet midt i 2013 og afsluttet omkring 1. maj 2014. Byggeriet koster ca. 25 mio. kr. og kommer ud over et udstillingsområde i kælderen også til at rummer Ribe Domkirkes administration.

Lundgaard og Tranberg Arkitekter vandt projektet i konkurrence med Ravn Arkitektur, Vejle, KPF Arkitekter, Aarhus, Transform – Regnbuen, Aarhus og Cubo Arkitekter, Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171