23948sdkhjf

Dækningsafgiften fjernes i Nyborg

Nyborg Kommunes beslutning om at sænke dækningsafgiften og på sigt helt fjerne den roses af Dansk Byggeri Fyn.
Politikerne i Nyborg har i budget for 2013 givet hinanden håndslag på, at de fra 2014 vil afskaffe dækningsafgiften over en 10-årig periode. En udvikling som glæder Dansk Byggeri Fyn.

- Det er vigtigt her under den økonomiske krise, at kommunerne ikke bare sender flere afgifter og skatter videre til virksomhederne, og det har Nyborg forstået. De penge, som virksomhederne ikke skal betale i afgifter, vil mange af dem i stedet bruge på nye initiativer og investeringer, som forhåbentlig kommer til at betyde, at de kan ansætte flere medarbejdere de kommende år. Det gavner både de ledige, giver flere skattekroner i kommunekassen og kommer dermed også kommunen og borgerne til gode, siger formand for Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen.

Fastholder virksomheder
Nyborg opkræver 8,475 mio. kr. i dækningsafgift om året.

- Det er mange penge, som hvert år bliver hevet ud af de lokale virksomheder i Nyborg. Når politikerne nu har besluttet at nedtrappe dækningsafgiften for til sidst at fjerne den helt, så er det et signal til erhvervslivet om, at Nyborg gerne vil gøre noget for de lokale virksomheder, der lægger deres arbejdspladser og skattekroner i kommunen. Den slags signaler er med til at fastholde virksomheder og kan måske endda også tiltrække nye, siger Claus Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078