23948sdkhjf

Præmieret hospice indvies

I dag indvies Hospice Sydfyn, godt en uge efter at bygningen modtog Årets Arkitekturpris i Svendborg for et helstøbt og smukt anlæg indpasset i den eksisterende natur.
Tirsdag den 2. oktober blev Hospice Sydfyn præmiere med Årets Arkitekturpris i Svendborg Kommune, og i dag fredag indvies det nye hospice, der er tegnet af PLH Arkitekter.

- Stedet skal være livsbekræftende og man skal helst opleve nogle af livets bedste sider frem til det sidste. Vi har et stort ansvar for trivsel og for at skabe behagelige rammer omkring samværet med familie, venner og personale, siger Lars Toksvig, der har været ansvarlig partner på Hospicet og tilføjer:

- Vi har lagt vægt på tætheden til naturen og at de variationer som årstiderne giver også kan opleves indefra. Et hospice skal minde om et hjem, ikke om en institution.

Indpasset i naturen
Bygningens stilfærdige kontakt med landskabet er understreget af husets tre vinger, der danner tre forskellige uderum – en åben ankomstside med få træer, en sansehave og det let kuperede terræn som værelserne vender ud mod. De to værelsesfløje bliver ’afbrudt’ af fællesrum, der skyder sig ind mellem værelsernes store åbne træterrasser og op gennem de grønne sedumtage. Personale- og patientfløjene mødes i husets midte hvor der er opholdsrum og et lyst modtagelsesområde.

Den selvejende institution Hospice Sydfyn udskrev i 2011 en konkurrence om udformningen af hospicet, som PLH vandt i samarbejde med entreprenør Bent Nygaard Sørensen, Land+ landskabsarkitekter og Hundsbæk & Henriksen. Hospicet har plads til 12 patienter og tages officielt i brug fredag den 12. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095