23948sdkhjf

To tegnestuer kæmper om campus-projekt

Cubo Arkitekter og schmidt hammer lassen architects er gået videre fra første fase af konkurrencen om en helhedsplan for Campus Bornholm. Projektet omfatter ca. 25.000 m².
Campus Bornholm træder endnu et skridt nærmere det kommende fælles campus-byggeri.

Første fase af arkitektkonkurrencen - en projektkonkurrence med forhandling - er afsluttet og forude venter anden fase, hvor de to udvalgte tegnestuer Cubo Arkitekter og schmidt hammer lassen architects skal videreudvikle og kvalificere deres bud på det fælles byggeri.

- Det er en enig dommerkomité, som har udvalgt de to ud af de fem meget spændende forslag, vi har modtaget. Det er to meget anerkendte tegnestuer, der er gået videre i konkurrencen, og deres portefølje af projekter tæller bl.a. Den Sorte Diamant i København, Multihuset på Hammerhavnen og AROS Århus Kunstmuseum, fortæller bygningsleder Dennis G. Falk og fortsætter:

- For at sikre, at tegnestuerne arbejder uafhængigt af hinanden og ikke låner fra hinandens forslag og derved ensarter projekterne, har vi valgt at holde de konkrete projekter fortrolige lidt endnu. Fortrolighed er afgørende for at sikre et optimalt udbytte af den videre proces.

Brugerinddragelse
Campus Bornholm ønsker et byggeri, der understøtter og videreudvikler Campus Bornholms grønne uddannelsesprofil, og derfor lægges der i byggeprojektet vægt på bæredygtighed og innovation. Samtidig er det centralt, at arkitekturen også understøtter mødet mellem forskellige faggrupper og uddannelseskulturer. Det har lige fra start været en proces baseret på en høj grad af brugerinddragelse, og dialogen med brugergrupperne vil også være fundamentet i det videre samarbejde med tegnestuerne.

Med udgangspunkt i dommerkomitéens betænkning fortsætter den dialogbaserede projektkonkurrence med de to tegnestuer, hvor forslagene præciseres og konkretiseres i forhold til indretning og disponering af det kommende byggeri.

Baggrund:
Campus Bornholm søsatte i marts 2012 en arkitektkonkurrence om det nye fælles campus-byggeri.

Processen er en projektkonkurrence inddelt i to faser, hvor 5 udvalgte tegnestuerne i første fase har givet deres bud på en helhedsplan over byggeprojektet, som tager udgangspunkt i Campus Bornholms pædagogiske visioner og fremtidsplaner. Herefter er to tegnestuer udvalgt til at videreudvikle og kvalificere deres bud på et kommende campus-byggeri i anden fase.

Anden fase af konkurrencen går i gang 1. oktober og forventes afsluttet primo marts 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095