23948sdkhjf

Skolebyggeri til 240 millioner rejser sig

Om ti måneder skal Bagsværd Ny Skole – et lavenergibyggeri på 11.000 m² – stå klar til indvielse. Jönsson er totalentreprenør og har netop fejret rejsegilde.
”Det bliver bedre og bedre dag for dag”, konstaterede en stolt borgmester Karin Søjberg Holst, da der i sidste uge var rejsegilde på byggeriet af Bagsværd Ny Skole – et byggeri på 11.000 m² til en samlet entreprisesum på 240 millioner kroner.

Projektet indgår i en samlet plan for opdatering af skolerne i Gladsaxe Kommune og opføres som et lavenergi-byggeri med arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard som bygherrerådgiver samt ingeniørfirmaet Dominia og GHB Landskabsarkitekter som tilknyttede underrådgivere. Skolen opføres i totalentreprise af Jönsson i samarbejde med Nova 5 Arkitekter, Wissenberg og GBL Landskabsarkitekter.

Om otte måneder åbner skolens SFO, om ti måneder træder børnene ind i deres nye skole, og allerede midtvejs i byggeriet står det klart, at skolen kommer til at stå som en visionær milepæl i dansk skolebyggeri, fremhævede borgmester Karin Søjberg Holst:

- I dag, hvor den nye skole er under tag, er alle enige om, at det var rigtigt at tænke nyt og stort i et koncept, der samler alt det nye og alt det gamle i fremtidens skole med interaktive tavler, trådløst netværk, kantine og stor fællessal.

Grønt tag og vindmølle
Projektleder Camilla Schou Wollny, der sammen med Sune Gartoft udgør Jönssons lederteam på byggepladsen, fortæller, at konstruktionen kombinerer passive og aktive tiltag. Gratisvarmen fra solen udnyttes med store vinduespartier, mens tunge indendørs konstruktioner akkumulerer varmen. Desuden har den eksisterende sportshal fået solceller, som leverer ca. en fjerdedel af skolens samlede energiforbrug.

- Derudover etablerer vi grønt tag og en vindmølle over skolens kompetencecenter med bibliotek, kantine og et dobbelthøjt rum til fælles samlinger, ligesom vi i forbindelse med en stor tagterrasse etablerer et drivhus til undervisningsbrug, forklarer Camilla Schou Wollny om den nye skole, der opføres på en grund bag Bagsværd Hovedgade.

Jönsson har i øvrigt stor erfaring med skolebyggerier. Virksomheden har netop vundet konkurrencen om Kirkebjerg Skole i Vanløse, og cv’et tæller desuden projekter som Virum Gymnasium, Roskilde Katedralskole og Tove Ditlevsen Skole på Vesterbro i København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08