23948sdkhjf

Verdens største designpris bliver uddelt i Helsingør

Helsingør Kommune med Kulturværftet i spidsen får æren af at præsentere verdens største designpris; ”INDEX: Award 2013” ved en storslået ceremoni i Helsingør.
Designprisen, der har en samlet præmiesum på 3,75 mio. kr., uddeles hvert andet år til verdens bedste ”Design to Improve Life” og modtager hundredvis af nomineringer fra hele verden. Ceremonien er kulminationen på en toårig nominerings- og juryproces, og i fejringen deltager over 1.000 gæster fra flere end 35 lande, heraf repræsentanter fra de professionelle design- og innovationsmiljøer, repræsentanter for medierne samt fra erhvervs-, investerings- og fondsmiljøet.

INDEX: Award 2013 Ceremony vil blive afholdt i Kulturhavnen i Helsingør, hvoraf største del af arrangementet afvikles på Kulturværftet, der er Helsingørs nye moderne kulturhus på 13.000 m². Op til og efter ceremonien vil der blive afholdt events og udstillinger for både Helsingørs borgere og et internationalt publikum.

- Jeg er stolt over, at INDEX har vist interesse for Helsingør, og jeg ser frem til at byde hele organisationen velkommen. Det vil være første gang, designprisen uddeles uden for København, og det vil være første gang, vi bringer hele det færdige projektområde i Kulturhavnen i spil til en international begivenhed, udtaler Helsingørs borgmester Johannes Hecht.

FAKTA
INDEX: Design to Improve Life er dansk non-profit-organisation med global rækkevidde etableret i 2002. Målet for organisationen er at inspirere, uddanne og engagere folk i at bruge Design to Improve Life-færdigheder til at udvikle bæredygtige løsninger på globale og lokale udfordringer.

Dette sker gennem følgende aktiviteter:

• Uddeling af INDEX: Award, den største – og bredt anerkendt som den vigtigste – designpris i verden.

• Verdensomspændende turné af INDEX: Award Exhibition, hvor finalisterne til INDEX: Award udstilles.

• Uddannelsesprogrammer.

• Strategiske samarbejder.

• Investeringsinitiativer.

En af kernemålsætningerne for organisationen er at vise, hvordan design kan forbedre levevilkår og bruges som redskab til at adressere globale udfordringer som HIV / AIDS, mangel på drikkevand, overbefolkning, terrorisme, bæredygtig transport, ældrepleje, grøn energi mv.

I perioden 29. august til 17. december er der åbent for nomineringer til INDEX: Award 2013. herefter udvælges en gruppe af finalister, som vil blive offentliggjort i juni 2013. Alle finalister indgår i en rejseudstilling, som åbner i København i slutningen af august 2013.

Læs mere på www.designtoimprovelife.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109