23948sdkhjf

Nyt boligbyggeri skal skabe liv på gammel slagterigrund

Både unge og familier får plads i nyt boligbyggeri

For snart 10 år side meddelte slagterikæmpen Danish Crown, at man ville forlade det centralt beliggende slagteri i Holstebro og overdrage det til kommunen.

Nu skyder et nyt boligprojekt op på den 90.000 kvm gamle slagterigrund.

Byggefirmaet Knudsgaard A/S melder på sin hjemmeside, at firmaet i samarbejde med Erik Arkitekter og OJ Rådgivende Ingeniører skal opføre 48 almene boliger; 28 ungdoms- og 20 familieboliger. Desuden skal etableres servicefaciliteter, udenomsarealer med videre. 

Ungdomsboligerne bliver 35 kvm, mens familieboligerne er på enten to-værelser på 75 kvm eller tre-værelser på 90 kvm. Alt i alt omfatter boligprojektet 3.480 kvm.

Bygherre er Boligselskabet Holstebro.

Boligprojektet placerer sig med Byggefirmaet Knudsgaards ord ”i en blandet kontekst med karakteristiske byområder og rekreative arealer, hvor byggeriet så vidt muligt skal passe ind i den eksisterende arkitekturfortælling og det historiske udtryk, som nærmiljøet omkring grunden har".

Der er derfor, lyder det desuden, klare referencer til de forskellige karakteristiske bygninger i kvarteret. Og såvel hovedform, materialer og farvevalg er afstemt den omkringliggende arkitektur.

Detaljeringsgraden af projektet er forsøgt forfinet og gjort oplevelsesrigt og med "et fokus på bæredygtighed og innovation for et nutidigt udtryk".

Kreaturer og kød erstattes af boliger og kultur

Omdannelse af Danish Crowns slagteri til "Slagteriet" i Holstebro har - som man kender det fra mange andre tidligere industrigrunde - en mangfoldig bydel som mål. På de 90.000 kvm skal ud over boliger etableres uddannelsessteder samt plads til kultur og kreativitet.

Når bydelen er færdigudviklet, forventes det, at den tilfører byen 175 boliger af forskellig type, 300 ungdomsboliger samt kultur, talentudvikling, iværksætteri med videre i de gamle slagteribygninger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124