23948sdkhjf

Stor renovering på bevaringsværdig fabriksbygning

Sammen med Ernst + Kindt-Larsen Arkitekter har Alectia taget hul på en større renovering af den bevaringsværdige Pritzels Fabrik i Lyngby.
På Lyngbys ældste industrigrund ligger den gamle bevaringsværdige Pritzels Fabrik fra 1876. Bygningen har stået tom i en årrække, men nu har Alectia sammen med arkitektfirmaet Ernst + Kindt-Larsen Arkitekter påbegyndt en omfattende renovering af den smukke, gamle bygning.

Entreprenør på renoveringsprojektet er MTH A/S, og ingeniør Wessberg A/S.

Når renoveringen er gennemført, skal Pritzels bygning på ca. 870 m² fungere som café for offentligheden i stueplan med udsigt over Lyngby Sø og Lyngby Mølle. Resten udlejes som kontorhotel.

Interessant udfordring
Alectias opgave består i at udarbejde brandstrategien for Pritzels Fabrik. Bygningen har i sin 140 års levetid været nedbrændt flere gange, men fremover vil risikoen for at huset går op i flammer være minimal, for et nyt automatisk brandanlæg sørger for, at brandvæsenet tilkaldes meget hurtigt i tilfælde af røgudvikling.

- Projekter med bevaringsværdige bygninger er altid brandteknisk interessante på grund af udviklingen i lovgivningen. I Pritzels tilfælde er det lykkedes os at indarbejde moderne brandsikringstiltag baseret på aktive anlæg, og derved undgår vi betydelige ombygninger indvendigt i bygningen, fortæller seniorrådgiver og master i brandsikkerhed Flemming Ruddi Mørk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078