23948sdkhjf

Fem hold bringes i spil til 630 millioners psykiatribyggeri

De fem prækvalificerede hold kan nu bruge tiden frem til maj 2023 til at arbejde på deres forslag til, hvordan den nye psykiatriske afdeling i Viborg kan se ud

Region Midtjylland sætter nu navn på de fem hold rådgivere og arkitekter, der er blevet udvalgt til at byde på opgaven som totalrådgiver på det nye psykiatriske hospital i Viborg. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse fredag. 

Byggeriet, navngivet Ny Psykiatri i Viborg, har en anlægssum på cirka 630 mio.kr.

De fem prækvalificerede rådgiverhold er:

  • Aart Architects, Rubow Arkitekter, Norconsult
  • Arkitema Architects, Cowi
  • C.F. Møller Architects, Søren Jensen
  • Friis & Moltke Architects, Erik Arkitekter, Lytt Architecture, Ingeniørerne, Viggo Madsen - Rådgivende Ingeniører
  • Rambøll Danmark, Link Arkitektur, SLA

– Det er et yderst kompetent felt af rådgivere, som vi håber kan give nogle varierede forslag til, hvordan opgaven med at etablere en ny psykiatrisk afdeling kan løses på et byggeområde, der rummer udfordringer med både kuperet terræn og historiske interesser, siger Tina Ebler, hospitalsdirektør i Psykiatrien, i pressemeddelelsen.

Der var i alt ti ansøgere til opgaven.

Bliver klogere til maj

Rådgiverkonkurrencen skal give en mere konkret plan for projektets gennemførelse. Planen skal ligge klar til næste års budgetforhandlinger i regionsrådet.

De fem prækvalificerede hold kan nu bruge tiden frem til maj 2023 til at arbejde på deres forslag til, hvordan den nye psykiatriske afdeling i Viborg kan se ud. 

Efter sommerferien skal vinderen – sammen med ledere og medarbejdere fra Regionspsykiatrien Midt – i gang med at arbejde videre med vinderforslaget.

Mulighed for udvidelse 

Med et nyt hospital får patienterne nye og moderne rammer med egne patientstuer og eget badeværelse samt mere rummelige og tidssvarende rammer til behandling, aktiviteter og ophold.

Byggeriet skal rumme de samme aktiviteter, som der i dag findes i Regionspsykiatrien Midt i Søndersøparken i Viborg, og omfatter cirka 90 sengepladser til almen og retspsykiatriske patienter, ambulante klinikker og dagbehandling, samt patient- og personalefaciliteter.

I projektet skal også rummes muligheder for fremtidig udvidelser.

Et nyt psykiatrihospital ventes ifølge Region Midtjylland at kunne stå klar i 2027, og første spadestik til selve nybyggeriet forventes at blive taget medio 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109