23948sdkhjf

Fyn ventes hårdt ramt hvis praktikpladspræmien ryger

Fjerner regeringen praktikpladspræmien på 70.000 kr., kan de blive for stor en udgift for flere virksomheder på Fyn at stå for de unges uddannelse, lyder det fra Dansk Byggeri Fyn.
Regeringen lægger i deres finanslovsforslag op til at fjerne praktikpladspræmien på 70.000 kroner til virksomheder, der uddanner lærlinge. Det undrer Dansk Byggeri, at regeringen fjerner præmien midt i en økonomisk krise, hvor 2.300 alene inden for bygge og anlæg mangler en praktikplads.

- Der er mange mindre virksomheder på Fyn, og hvis de skal fortsætte med at uddanne lærlinge, så har de brug for praktikpladspræmien. I øjeblikket, hvor der ikke er ordrer ret langt ud i fremtiden, så er der en stor risiko ved at tage en lærling ind. Men praktikpladspræmien gør, at flere tør på trods af økonomisk krise og private, der holder igen med forbruget, siger næstformand i Dansk Byggeri Fyn, Lars Jeppesen.

Alle virksomhederne betaler til praktikpladspræmie-ordningen gennem Arbejdsgivernes ElevRefusion. På den måde kommer de virksomheder, der ikke tager lærlinge til indirekte at betale til de virksomheder, der tager et uddannelsesansvar.

- Det er en god ordning, og det undrer mig, at regeringen foreslår at afskaffe et tilskud, som er med til at få flere til at tage en lærling. Det vil være ærgerligt både for virksomhederne og de unge, der leder efter en praktikplads, hvis regeringen holder fast i, at den vil afskaffe ordningen, argumenterer Lars Jeppesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094