23948sdkhjf

Global frøkoncern vælger to tegnestuer til nyt domicil

Inden for to års tid får 100 ansatte ved den globale frøkoncern DLF deres daglige gang i et nyt, 4.200 kvm stort domicil ved Kildedal Bakke i Egedal Kommune.

Konkurrencen om designet af kontorbygningen er afgjort, og valget er faldet på det bud, som PLH Arkitekter sammen med underrådgiver Nordland Arkitekter er kommet med. Det oplyser arkitekterne i en pressemeddelelse.

Den nye bygning er formet til DLFs ønske om en bygning, hvor der er fokus på brugen af bæredygtige materialer samt at optimere og nedbringe energiforbruget. Samtidig vil medarbejderne opleve arbejdspladsindretning med lyse, fleksible kontorområder og fitnesslokaler, loungeområder, stor kantine, topmoderne laboratorier, plantevækstrum med mere.

– Det nye domicil bliver et lyst og imødekommende sted, der vil afspejle DLFs DNA og ønske om en moderne arbejdsplads. Den oplevelse vil man få fra det øjeblik, man træder ind i atriummet med direkte kig til faciliteterne til planteforskning og videre ud til den kuperede ådal, siger Lars Toksvig, projektansvarlig partner i PLH Arkitekter, i pressemeddelelsen.

Dommerne af vindervalget

I dommerbegrundelsen lyder det blandt andet om valget af PLH Arkitekters forslag:

”Det er et bæredygtigt hus med et stærkt narrativ, som afspejler DLFs værdier. Arbejdet med terrænet, og hvorledes dette bliver til et bygget landskab, som præger bygningens indre stemning og udendørsarealer omkring bygningen, er på en gang enkel og overbevisende. Materialer, rummeligheder og dagslys er overbevisende både indvendigt og udvendigt. Overordnet er det et projekt, som indfrier DLFs ønsker særdeles godt.”

Kilde: PLH Arkitekter

For at udnytte grundens niveauforskelle og sikre harmoni med landskabet og omgivelserne vil bygningens etager ligge forskudt, så de følger det kuperede terræn. I den videre proces undersøges det også, hvordan de grønne områder i dialog med lokalområdet kan udnyttes bedst muligt.

Byggeriet af det nye DLF-domicil går efter planen i gang i 2023 og forventes færdigt i 2024

Rambøll er bygherrerådgiver og styrer entreprisen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11