23948sdkhjf

17.000 m² psykisk hospital et skridt nærmere

Region Syddanmarks planer om et nyt, stort psykisk hospital i Vejle er rykket nærmere med Vejle Byråds endelige vedtagelse af lokalplanen for et område ved Beriderbakken.
På Region Syddanmarks anmodning har Vejle Kommune udarbejdet lokalplan samt tillæg, der skal bane vejen for en psykiatrisk afdeling nordvest for Beriderbakken ved Vejle Sygehus.

Regionens krav til placeringen er en 40.000 m² grund til 17.000 m² etageareal bebyggelse i to-tre etager og en placering tæt på det somatiske sygehus, hvor en sammenkobling med en tunnel er mulig.

Da kolonihaveområdet Nordly nordvest for Vejle Sygehus betegnes som den eneste fundne placeringsmulighed, der opfylde regionens krav, giver den vedtagne lokalplan mulighed for at opføre den nye psykiatriske afdeling i en del af kolonihaveområdet. Dermed skal ca. 80 haver nedlægges.

Indsigelser i høringsfristen har dog betydet, at lokalplanområdet kan indskrænkes med cirka 4.300 m² i den sydlige ende. Det betyder, at kræftrådgivningscenteret kan anlægge deres sansehave stot set som planlagt og ca. 2 kolonihaver, der helt skulle eksproprieres, bevares, og cirka 3 haver, der delvis blev berørt, bevares i deres fulde udstrækning.

Planerne blev godkendt af et flertal i Byrådet på 25 medlemmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109