23948sdkhjf

Nyskabende sundhedshus skal skabe sammenhæng

Bydelen Aalborg Øst har fået et sundhedshus. Her er læger, sundhedsplejersker, fysioterapeuter, hjemmepleje, apotek og nærpoliti flyttet ind i Sundheds- og Kvartershuset.
Himmerland Boligforenings nybyggeri, Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej i Aalborg Øst, ser ud til at indfri de ønskede målsætninger, at reducere lægemangel i området. Således er der tiltrukket fire nye læger til en stor klinik og samtidig tre speciallæger.

Huset rummer ud over de sundhedsprofessionelle fitness-center, café, undervisningslokaler og projektkontor for boligsocialt arbejde. Samtidig holder Region Nordjyllands kontorer Sundhed & Sammenhæng og Nord-KAP til her.

Læs også: A. Enggaard skal bygge sundhedshus på 7.500 m².

Vigtigt for et bredere bydelsløft
Det er Himmerland Boligforening i samarbejde med Aalborg kommune, Region Nordjylland, Realdania og andre private interessenter, der står bag huset.

- Sundheds- og Kvartershuset er første skridt i det bydelsløft, som Himmerland Boligforening, Region Nordjylland og Aalborg Kommune har sat i gang for at bedre bydelens fremtid. Boligerne i Kildeparken og Sundparken renoveres, og supersygehuset vil medføre andre spændende forandringer, der på sigt giver mange flere borgere anledning til at besøge bydelen. Huset er det første fyrtårn i denne proces og Aalborg Øst bliver kendt for noget andet og mere end bare boliger. Det er godt, siger Peter Anker, formand for Himmerland Boligforening.

Fakta: Sundheds- og Kvartershuset er bygget af Boligforeningen Himmerland, der står for udlejning og drift af huset. Realdania har bidraget med 6,9 mio. kr.

Fredag den 28. september indvies Sundheds- og Kvartershuset i Aalborg Øst med besøg af sundhedsminister Astrid Krag. Indvielse og åbent hus for borgerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11