23948sdkhjf

Assens afsætter midler til institutionerne

Udbygning og modernisering af børnehaverne Overmarksgården og Solbakken for 20 mio. kr. er blandt resultaterne af budgetforliget i Assens Kommune.
Politikerne i Assens Kommune gav sent mandag aften hinanden håndslag på, at der er indgået en budgetaftale for 2013-2016.

- Det vil blandt andet komme erhvervslivet til gavn og skabe arbejdspladser, dels fordi vi sætter gang i nye byggerier, dels fordi der er afsat ekstra penge til at vedligeholde og renovere kommunens bygninger for, siger borgmester Finn Brunse

Ekstraordinært beløb til vedligehold
Modernisering og udbygning af børnehaverne Overmarksgården og Solbakken i Tommerup tilføres samlet 20 mio. kr. i fordel med 500.000 kr. i 2013, 14,5 mio. kr. i 2014 og 5 mio. kr. i 2015. Samtidig byggemodnes anden etape af byggegrundene på det populære Højsletten.

Udbygning af Pilehaveskolen får også tilført 9 mio. kr. i 2013 og 8,5 mio. kr. i 2014.

På anlægsområdet er i årene 2013-2016 blandt andet afsat 2 mio. kr. til energimærkning af bygningerne og samlet 18 mio. kr. til investeringer i energibesparende tiltag.

I budgettet afsættes ekstraordinært 80 mio. kr. til øget vedligehold af kommunens bygningsmasse, samling af kommunens entreprenørgårde, udbygning af cykelstier/naturstier, opgradering af centerbyernes bymidter og etablering af rundkørsel i forbindelse med udvidelsen af motorvejsnettet. De 40 mio. kr. heraf afsættes til opgradering og vedligeholdelse af vejnettet.

Derudover er der afsat ekstra midler, der skal fremme turismen og oplevelsesindustrien i Assens Kommune. Således er der afsat midler til Terrariet i Vissenbjerg, til et længe ønsket nyt indgangsparti, samt midler til at renovere naturskolen på Baagø for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094