23948sdkhjf

Skattesmæk truer byggeriet

Virksomheder der benytter udenlandsk arbejdskraft kan med skattereformen se frem til en stor skatteregning. Dansk Byggeri forudser "en masse bøvl".
Som et element i den netop vedtagne skattereform er reglerne strammet med hensyn til, hvordan udenlandske underentreprenører beskattes. De vil i højere grad end nu blive omfattet af en særlig arbejdsudlejeskat på 30 procent af lønnen, som virksomheden skal betale. Dertil kommer 8 procent i arbejdsmarkedsbidrag.

Ifølge dagbladet Børsen rummer lovgivningen desuden det ekstra element, at Skat må afkræve 38 procent af hele entreprisesummen for et stykke arbejde, hvis ikke virksomhed kan redegøre nærmere for lønforholdene for de udenlandske medarbejdere, der benyttes til opgaven. Hvis det udførte arbejde indgår som "en integreret del" af den pågældende virksomheds arbejde, er der tale om arbejdsudleje, og dermed skal vederlaget beskattes i Danmark.

Vil give en masse bøvl
Ifølge Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, vil byggebranchen i høj grad komme til at mærke regelændringen, og han forudser, at en masse kontrakter må laves om.

- Skat anerkender ikke, at man i entreprise bestiller et bestemt stykke arbejde i en bestemt kvalitet til et bestemt tidspunkt. Man forholder sig til processen i arbejdet. Og den manglende overensstemmelse mellem de nye regler og de regler, der gælder inden for entrepriseretten, vil give en masse bøvl, siger han til Børsen.

Hos Dansk Byggeri har man undervejs i skattereformens udmøntning forsøgt at få stoppet den nye arbejdsudlejeskat. Organisationen ser hellere en praksis, der ligner den tyske model. Her tilbageholdes 15 procent i entrepriseskat, som tilbagebetales når det ligger fast, at der ikke har været tale om arbejdsudlejning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095