23948sdkhjf

Energirenoveringer gavner Odenses erhvervsliv

Potentialet for besparelser og forbedringer af kommunale bygninger, som ligger i energirenoveringer, har fået Odens Byråd til at afsætte 225 mio. kr. på området i budget 2013.
Frem mod 2020 vil en række store anlægsprojekter præge Odenses udvikling. Et bredt flertal i Odense Byråd har et ønske om, at anlægsprojekterne skaber jobs i lokale virksomheder.

Derfor vil forligspartierne bag Odenses netop indgåede budget 2013 styrke de små og mellemstore virksomheders mulighed for at byde på opgaverne.

Innovation der skaber jobs i byggeriet
Med budgetforliget ser Odense Byråd også med nye briller på den kommunale bygningsmasse, og man vil nu indfri det markante potentiale, der ligger i hvordan kommunen vedligeholder, styrer og renoverer sine bygninger.

Derfor er afsat 25 mio. kr. til investeringer i at energioptimere kommunens bygninger i 2013. Det er et godt eksempel på innovation, som samtidig skaber jobs i byggeriet, påpeger rådmand i By- og Kulturforvaltningen Steen Møller:

- Investeringen i vores bygninger er et lille Kinderæg: Kommunen sparer penge på varmeregningen, det er godt for miljøet, og det skaber jobs. Det er virkelig et fint eksempel på, hvor godt det kan blive, når vi arbejder med innovation i stedet for at tænke i besparelser, siger han

I budget 2013 er en investeringsplan på samlet på 225 mio. kr. på området. Et tiltag som som en afledt gevinst ventes at skabe 225 jobs. Desuden er parterne enige om, at der frem mod budget 2014 skal findes finansiering til den resterende del af energirenoveringsplanen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078