23948sdkhjf

Høje Taastrup C rykker nærmere

Byrådet har besluttet, at der skal udarbejdes en rammelokalplan, som lægger de overordnede rammer for området omkring stationen og City 2.
Et nyt, stort skridt er taget på vejen frem mod det nye Høje Taastrup Centrum. Byrådet i Høje Taastrup Kommune har nemlig besluttet, at der skal udarbejdes en rammelokalplan for den fremtidige udvikling af byen.

Projektet tog sin begyndelse i 2010, hvor kommunen og Danica Pension, som ejer City 2, indgik en aftale om udviklingen af Høje Taastrup C. Der blev efterfølgende afholdt en arkitektkonkurrence med Cobe som vinder, og det er Cobes vinderforslag, som danner grundlag for den kommende rammelokalplan.

- Høje Taastrup C har en helt særlig mulighed for at blive et nyt lokomotiv for udviklingen i Region Hovedstaden – det potentiale skal vi udnytte ved at lægge rammerne for, at by- og erhvervslivet for alvor kan udfolde sig. Nu hvor konturerne begynder at tegne sig, kan vi åbne for en dialog med mulige samarbejdspartnere med henblik på udvikling af området, siger borgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler.

Parkstrøg i centrum
Omdrejningspunktet for det nye Høje Taastrup C bliver et parkstrøg mellem Høje Taastrup Station og City 2. Det skal være byens livsnerve med aktiviteter og arkitektonisk interessante bygninger. Samtidig er der planer om at skabe et net af intime gader og stræder med gode forhold for gående og cyklister.

- En rammelokalplan lyder nok lidt tør og kedelig, men den vil faktisk lægge rammerne for hvordan den nye by skal udvikle sig, og derfor er den helt afgørende for at komme videre, siger Laurids Christensen, formand for Plan- og Miljøudvalget.

Kommunen går nu i gang med at udarbejde et forslag til rammelokalplan, og borgere og interessenter vil blive inddraget i den proces.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109