23948sdkhjf

Budgettet klart i Aarhus

Partierne i Aarhus Byråd er enige om at afsætte ca. 680 mio. kr. til og med 2017 på anlægsområdet.
De 680 mio. kr. er overordnet set afsat til udbygning af daginstitutioner, bygningsvedligeholdelse, renovering af Ringgadebroen, nye daginstitutioner og nye botilbud. Desuden skal nogle af pengene bruges på at give kommunens plejehjem et forskønnelseseftersyn.

Til bygningsvedligeholdelse afsættes 30 mio.kr. i hvert af årene 2016 og 2017 til øget vedligeholdelse af kommunens bygninger. Beløbet kommer oven i de ca. 150 mio. kr. årligt, der allerede er optaget til vedligeholdelse i den kommende 10-årsperiode.

Udbygning af daginstitutioner får i 2016 og 2017 tilført 21 mio. kr. til yderligere udbygning i hvert af årene, for dermed at imødekomme prognoser for et stigende behov på området

Tager fat på energirenoveringer
Med budgetforliget igangsætte en systematisk investering i energirenovering på basis af en grundig screening af sparepotentialet i de kommunale bygninger.

De kommende fem år skal Aarhus foretage investeringer på 456 mio. kr. i energirenoveringer af samt opsætte solceller på kommunale bygninger. Målet er at reducere CO2-udledningen fra bygningerne 40 procent.

Energirenoveringerne omfatter blandt andet isolering af klimaskærm, rør m.v., udskiftning af vinduer, optimering af el- og varmeinstallationer samt optimering af ventilationsanlæg og solcelleanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128