23948sdkhjf

Lokalplan skal bane vej for Campus Køge

Planarbejde omkring den kommende studieby i Køge, Campus Køge, sættes nu i gang.
Køges kommende studieby, Campus Køge, får store grønne fællesområder, og den gennemkørende trafik skal føres udenom området.

Sådan lyder oplægget fra Byrådets Økonomiudvalg, som netop har besluttet, at der nu skal udarbejdes lokalplan for området ved Lyngvej i Ølby, hvor Campus Køge skal ligge.

I dag ligger der tre uddannelsesinstitutioner ved Lyngvej: Køge Handelsskole, EUC Sjælland og Erhvervsakademi Sjælland. I løbet af de kommende år ønsker yderligere seks-syv institutioner at rykke uddannelsesaktiviteter til området nord for Lyngvej, mens andre uddannelsesinstitutioner vil deltage i campussamarbejdet på det virtuelle plan. Det er også tanken, at der skal være fællesbygninger – f.eks. en multihal – og studieboliger i området, så der bliver skabt et attraktivt og levende studiemiljø døgnet rundt.

Men før det kan ske, skal der laves en lokalplan for området – og det er dette planarbejde, Økonomiudvalget nu beder Teknik- og Miljøudvalget om at sætte i gang. Som led i planarbejdet skal vejføringen i området bl.a. lægges fast.

Når Campus Køge er fuldt udbygget vil mellem 4.000-5.000 studerende og 400-500 medarbejdere have deres daglige gang i området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219