23948sdkhjf

Ulovlige blokader mod Pihl & Søn

I Aarhus og København har to Pihl & Søn-projekter været udsat for ulovlige blokader af et netværk, som anklager entreprenørfirmaet for løndumping.
Pihl & Søns arbejde på projekterne Navitas på de bynære havnearealer i Aarhus og renoveringen af Hotel d’Angleterre i København var torsdag udsat for ulovlige blokade.

Bag protesterne står et netværk, som går under navnet 'Utilfredse bygningsarbejdere'.

På byggepladsen ved Kgs. Nytorv satte de vrede bygningsarbejdere blandt andet en kran ud af kraft ved at ødelægge et kabel, hvorved renoveringen af Hotel d’Angleterre blev bremset for en stund. Det skriver Avisen.dk.

Flere aktioner på vej
Aktionerne er ifølge netværket starten på en længere konflikt rettet mod Pihl & Søn.

- Det er et signal til Pihl & Søn om, at vi ikke vil finde os i mere - og at de kan forvente mere obstruktion af deres arbejde i den kommende tid, sagde en anonym talsmand efter sabotageaktionen i København til Avisen.dk.

I en pressemeddelelse, som Fagbladet 3F refererer, anklager 'Utilfredse bygningsarbejdere' entreprenørfirmaet for løndumping:

- Pihl og deres underentreprenører bruger underbetalt udenlandsk arbejdskraft til at presse de danske håndværkeres lønninger ned.

Mangel på betonarbejdere
Anklagerne mod Pihl & Søn refererer til, at selskabet tidligere har arbejdet sammen med polske firmaer, der er dømt for at snyde sine ansatte.

Firmaets kommunikationschef, Lisbeth Kjærgaard Volf, afviser dog beskyldningerne, og henviser til mangel på den rette arbejdskraft i det østjyske:

- Det er utrolig svært at finde danske betonarbejdere i Aarhus. Men ellers har jeg ingen kommentar til blokaden, siger Lisbeth Kjærgaard Volf til Fagbladet 3F.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688