23948sdkhjf

Vil udvide frem for at afskaffe håndværkerfradraget

Håndværksrådet frygter konsekvenserne ved at fjerne Boligjob-ordningens håndværkerfradrag. I stedet bør man se mod Sverige, hvor fradraget er større.
Hver fjerde husstand har enten brugt eller forventer at bruge boligjob-ordningen i 2012. Det viser en rundspørge foretaget af YouGov for Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har i den forbindelse kritiseret regeringens planer om at stoppe boligjob-ordningen ved udgangen af året.

Læs også: Hver fjerde husstand vil bruge boligjob-ordningen.

Og kritik af regeringens planer kommer der også fra Håndværksrådet. Her mener man, at ordningen har været til stor gavn for aktiviteten i landets håndværksfirmaer.

- Der er ingen tvivl om, at ordningen har givet håndværkerne arbejde. Men efter nytår vil mange aktiviteter gå i stå. Og det presser håndværkerne yderligere. De kan ikke gå til bankerne, der har smækket udlånskassen i, siger afdelingschef i Håndværksrådet, Frank Korsholm, til epn.dk

Netop de små håndværkere vil blive ramt hårdt, hvis ordningen fjernes. Derfor ser Håndværkerrådet, ligesom Dansk Byggeri, med en vis misundelse mod Sverige:

- Vi ser den svenske model som en rollemodel. I Sverige har man virkelig skabt vækst og arbejdspladser med et fradrag på 50.000 svenske kr. Det samme niveau ser vi gerne i Danmark, siger Frank Korsholm til epn.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141