23948sdkhjf

M.J. Eriksson går i dybden for Cityringen

Entreprenørvirksomheden har indgået aftale med CMT om udgravning af de første tre stationer for Københavns nye Cityring.
Stationen i Nørrebroparken er nu kommet så langt, at selve udgravningsarbejdet er startet op, og flere gravemaskiner i gang med at udgrave byggegruben, der skal udgraves til en dybde af 37 meter.

Gravearbejdet udføres inden for normal arbejdstid og i etaper, idet selve betonkonstruktionen skal afstives for hver 6. meter der udgraves i dybden. Der etableres i alt seks afstivninger undervejs til bunden af byggegruben.

Når gravemaskinerne ikke længere kan nå den udgravede jord i gruben, tager en af M.J. Erikssons bæltekraner med 5 m³ grabbe over og transporterer jorden op til de ventende lastbiler.

Al den udgravede jord bortkøres til Nordhavnen, hvor den bruges i forbindelse med en arealudvidelse af området på ca. 1 mio. m².

Boring fra Nørrebroparken og tilbage igen
For at sikre en effektiv udskiftning af luften i byggegruben, er der etableret to store ventilationsanlæg, som forsyner byggegruben med 200.000 m³ luft i timen.

Alle medarbejder, der skal arbejde i byggegruben bliver udrustet med en alarm, der træder i funktion hvis koncentrationen af kulilte eller andre gasser overskrider grænseværdien. Der er etableret to flugtveje i form af trappetårne, der udbygges i højden efterhånden som bunden af byggegruben udgraves.

Når udgravningen er afsluttet, sænkes det ene sæt af boremaskiner ned i byggegruben i Nørrebroparken og borer herfra frem til den kommende Metrostation ved Frederiksberg Allé/Platanvej. Her tages det op af jorden og fragtes på lastbiler tilbage til Nørrebroparken.

Maskinerne sættes igen i jorden i Nørrebroparken og borer denne gang den modsatte vej til tunnelbyggepladsen i Sortedams Søen, hvorfra de tages op.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156