23948sdkhjf

Nu går starten til psykiatrisk sygehus i Slagelse

Med Rambøll i rollen som byggeleder er arbejdet med klargøring af byggeplads indledt. Byggeriet koster samlet 1,1 mia. kr. og skal være afsluttet ved årsskiftet 2014/14
Motorsave og flismaskiner tages i brug, når klargøringen af byggepladsen til det nye psykiatriske sygehus i Slagelse indledes i denne måned.

Opgaven er lagt i hænderne på Skælskør Anlægsgartnere, der frem til december 2012 skal klargøre et jordområde på knapt 160.000 kvadratmeter. Firmaet indleder dog først selve fældningen af træer og anden beplantning i oktober. Årsagen er, at der på byggegrunden er en bestand af flagermus, som kræver særlige foranstaltninger.

Rambøll skal varetage byggeledelsen for Region Sjælland og har dermed ansvaret for at styre og koordinere de tre indledende entrepriser og senere hen de 13 delentrepriser frem til indflytningen omkring årsskiftet 2014/15.

FAKTA
Byggeriet er tegnet af Karlsson Arkitekter/VLA og får et areal på cirka 44.000 kvadratmeter.

Selve byggeriet er udbudt i 13 entrepriser af meget forskellig størrelse – mellem ca. 8 og 175 mio. kr.

Vinderne af de 13 byggeudbud bliver endeligt politisk godkendt i starten af 2013. Senere kommer flere udbud, hvor modellen med mange mindre udbud fortsættes.

Den samlede økonomi for det nye psykiatrisygehus i Slagelse er på 1,1 mia. kr. De 13 entrepriser løber op i 600 mio. kr. De resterende penge er gået til køb af byggegrunden og skal bl.a. også bruges på sygehusets inventar og IT-systemer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094