23948sdkhjf

Kan skære 30 millioner af rådhuspris

Prisen for at opføre et nyt rådhus i Syddjurs Kommune kan reduceres markant, viser nye beregninger foretaget af distriksråd og Sjælsøgruppen.
Planer for et nyt rådhus er for øjeblikket en del af budgetforhandlingerne i Syddjurs Kommune. Syv distrikstsråd kommer nu med et indspark i debatten om byggeplaner efter at have foretaget nye prisberegninger i samarbejde med Sjælsøgruppen.

De nye beregninger giver en pris, som er hele 30 mio. kr. under det, som hidtil har været nævnt. Det skriver Stiften.dk.

[b]Kvalitetsbyggeri til prisen/b]
Den store økonomiske forskel fra de tidligere tal skyldes, at der i de nye beregninger opereres med en kvadratmeterprisen for nybyggeriet, som er reduceret med 3.000 kr.

- Kommunens rådgivere sætter kvadratmeterpris på 16.000 kroner baseret på en sammenligning med et prestigebyggeri som det ny rådhus i Viborg. Den standard mener vi ikke, at vi nødvendigvis skal gå efter i Syddjurs Kommune. Efter de informationer, vi har indhentet, kan vi sagtens få et kvalitetsbyggeri til for eksempel 13.000 kroner per kvadratmeter, siger talsmand Carsten Skivild, formand for Rønde Distriktsråd til Stiften.dk.

Samtidig opjusterer distrikstrådene i sine beregninger kvadratmeterprisen på renoveringen af eksisterende bygninger, som vil være nødvendig hvis et nyt rådhusbyggeri fravælges, fra anslået 2.800 kr. til 4.500 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078