23948sdkhjf

SDU vil bygge for 120 mio. kr

Med et nyt, stort universitetsbyggeri i Esbjerg vil Syddansk Universitet bringe universitet og professionshøjskole tættere sammen.
Syddansk Universitet ønsker at opføre helt nye universitetsbygninger til 120 mio. kr. i Esbjerg. Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge avisen er der ikke taget stilling til, hvem der skal stå for byggeriet eller hvor bygningerne præcist skal opføres, men det bliver givetvis på Degnevej i Esbjerg ved Professionshøjskolen University College Syddanmark.

Flytningen til et nyt campus ved University College Syddanmarks afdeling i Esbjerg skal samle de studerende fra universitet og professionshøjskole. Det skal både skabe et mere inspirerende studiemiljø og samtidig forbedre mulighederne for at leve op til regeringens ønske om at skabe bedre sammenhæng mellem netop universitet og professionshøjskole.

Vil fordoble antal studerende
En eventuel flytning vil betyde, at universitetets ansatte og godt 1.000 studerende bliver bofæller med professionshøjskolens medarbejdere og ca. 2.800 studerende.

Rektor ved SDU, Jens Odsherrede forklarer til Jydske Vestkysten, at han også forventer nybyggeriet vil gøre det muligt at indfri målsætningen om at fordoble antallet af studerende ved Universitetet.

Det undersøges lige nu, hvordan flytteplanerne bedst kan realiseres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094