23948sdkhjf

Store arena-planer i Holbæk

Byrådet har besluttet at gå videre med Holbæk Arena. Visionen er klar, og i slutningen af året igangsættes en arkitektkonkurrence.
På sit møde den 12. september godkendte byrådet en visionsrapport forfattet af konsulenter fra DGI-huse og haller.

Rapporten præsenterer et ambitiøst bud på en samlet idrætsfacilitet, der både omfavner eliten, de uorganiserede idrætsudøvere, endnu ikke aktive grupper og et sundhedscenter.

- Arenaen skal simpelthen tænkes bredt som et sted, der gør borgerne i Holbæk Kommune til ’hverdagsmestre’, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Næste skridt: Masterplan
En del af byrådets beslutning var at igangsætte en arkitektkonkurrence. Den skal ende i en masterplan for arena-området ved Ladegårdsalleen.

- Vi ved, hvad vi ønsker. Nu skal vi blive klarere på, hvordan vi rent praktisk realiserer de ambitiøse planer, siger borgmesteren om arkitektkonkurrencen, der forventes at blive skudt i gang i foråret 2013.

Planen er at lade 3-5 arkitektfirmaer komme med bud på, hvordan man bedst udnytter arena-området ved Ladegårdsalleen, hvordan økonomien kan se ud og hvornår de eksisterende idrætsfaciliteter kan afvikles og flyttes.

Pengene skal findes
DGI-huse og hallers vision for Holbæk Arena deler byggeriet op i tre faser. Den første, og dyreste, koster anslået 208 mio. kr. Denne del indeholder: Ophold, reception og café, omklædning, fitness, multi-boldhal, tempohal, fodboldbaner, opvisningsbane, atletikstadion og tennisbaner

Finansieringen skal udgøres af private såvel som offentlige midler. Som en del af forarbejdet har man undersøgt opbakningen hos private donorer.

- Jeg oplever stor opbakning til det ambitiøse projekt, men samtidig skal der mere kød på visionen, for at vi kan hente forpligtende tilsagn. På samme måde skal vi som kommune også selv ud og finde en stor pose penge ved at sælge de grunde, der bliver til overs når idrætsfaciliteterne rykker ud i arenaen. Det arbejde fortsætter i den kommende tid, slutter Søren Kjærsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109