23948sdkhjf

Ny kvægstald med visioner

Nær Odder er der nu et godt bud på fremtidens landbrugsbyggeri. En nybygget kvægstald, der både er en gevinst for dyrene, driften og det omkringliggende landskab.
Når den nye kvægstald indvies på Vejlskovgård d. 12. september vil de besøgende kunne opleve en stald med en unik åbenhed. Fra balkonen vil de besøgende se en stald, hvor der er god plads, lys og luft. Landmanden har et fantastisk overblik og direkte kontakt med dyrene fra et centralt punkt i stalden.

Hans Jacob Fenger, der både er landmand og bygherre sammen med Claus Fenger, fortæller, at byggeriet af kvægstalden har tiltrukket stor opmærksomhed. Især lokalt, men også i resten af landet og uden for Danmark grænser. Senest har en svensk landbrugsavis henvendt sig.

Stalden er på samlet 8.800 m² fordelt på to staldlænger, en foderlade samt en personale- og serviceafdeling. I den nye stald er der blevet ekstra plads til aflastning i forbindelse med at køerne kælver. Den topmoderne stald har plads til 450 køer, og er forberedt for en udvidelse til 600 køer. Stalden er gennemmekaniseret med robotter til malkning, foderindskub og spalteskrabning. Gødningen separeres og køerne ligger i fiberstrø.

Fremtidens landbrugsbyggeri
Realdania har bidraget til byggeriet af kvægstalden, som indgår i deres kampagne ”Fremtidens landbrugsbyggeri”. En kampagne der sigter mod at højne kvaliteten i fremtidens landbrugsbygninger, så de både kan være effektive, fleksible og miljørigtige produktionsapparater, der tager hensyn til dyrevelfærd og bæredygtighed, samtidig med at de bruger det åbne land både professionelt og rekreativt.

- Realdanias kampagne har til formål at støtte en nytænkning af landbrugsbyggeriet. Den skal tage højde for produktionskravene, dyrevelfærd og arkitektur, og samtidig skal den medtænke de landskabs– og kulturværdier, som findes omkring landbrugene. Kvægstalden i Odder er et flot eksempel på, at helheden er tænk ind i nybyggeriet, og hvordan et ret stort byggeri er placeret smukt i det bakkede østjyske landskab, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

Den samlede støtte fra Realdania til kvægstalden på Vejlskovgård er på 23,5 mio. kr.

Læs mere om kampagnen: Fremtidens Landbrugsbyggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125