23948sdkhjf

Arkil-projekt indvies i Taulov

Fredag den 14. september bliver den nye bro over jernbanen mellem Tårupvej og Stakkesvang, et projekt til 50 mio. kr., officielt taget i brug.
De første biler og cyklister kørte over broen allerede for en lille måned siden. Men den officielle åbning med taler og festivitas bliver af forskellige årsager først afholdt den 14. september.

Entreprenørfirmaet Arkil Anlæg har stået for byggeriet af den 50 mio. kr. dyre bro, som har stået på de seneste to år.

Broen har været 12 år undervejs, siden DSB og Banestyrelsen tilbage i år 2000 af sikkerhedsmæssige årsager besluttede at nedlægge jernbaneoverskæringen i Østergade i Taulov.

Fakta
Broen er 60 meter lang og 11 meter høj. Med nye vejtilslutninger er forbindelsen 1.700 meter lang.

Det er Banedanmark, Trafikstyrelsen og Fredericia Kommune, der har arbejdet sammen på projektet. Den danske stat har betalt godt 40 mio. kr., mens Fredericia Kommune har betalt de resterende godt 10 mio. kr.

Arkil Bro & Beton har i samarbejde med Arkil Anlæg stået for etableringen af vejbroen samt en tilslutningsvej, der krydser jernbanestrækningen Fredericia-Padborg ved Taulov.

Arkil Bro & Beton har bygget selve broen, mens anlægsafdelingen stod for vejdelen, der bl.a. indeholder to store dæmninger på hver side af jernbanen op mod broen. Broen er opbygget i tre fag, hvor det midterste spænder over fem jernbanespor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109