23948sdkhjf

GVK-kampagne skal højne standarden i gulvarbejde

Gulvbranchen gør nu en indsats for at gøre opmærksom på vigtigheden af, at man vælger en certificeret virksomhed til at udføre vådrum.
”Vores navn siger det hele” er sloganet i en ny annoncekampagne for Gulvbranchens Vådrumskontrol, GVK, med Gulvbranchen i Dansk Byggeri som afsender.

Kampagnen stiller skarpt på fordelene ved at benytte håndværkere, der lever op til GVK. Der kan opstå alvorlige følgeskader i form af råd og svamp, når et vådrum bliver udført forkert, men det kan undgås, hvis du vælger en GVK-certificeret gulvvirksomhed

Flere skader ved ucertificeret arbejde
Der bliver udført rigtig mange vådrum i Danmark. Både som traditionelle badeværelser i private husstande og som storkøkkener, laboratorier, klinikker samt baderum på f.eks. skoler og institutioner. Når der i rummet er et gulvafløb, er der byggeteknisk tale om et vådrum, hvor der gælder særlige konstruktionskrav.

Gulvbranchen kan imidlertid konstatere, at der bliver udført alt for mange vådrum af ikke-certificerede virksomheder. Og det øger risikoen for fejl og mangler, der ofte resulterer i råd- og svampeskader.

Undgå uenighed
Forkert udført vådrumsarbejde er ifølge branchechef Anders Hjorth Jensen en rigtig ærgerlig situation for alle involverede parter:

- Når det sker, er der mange tabere. Bygherren står nu uden kvalitetssikring og uden sikkerhed for korrekt udført arbejde og risikerer efterfølgende tvist om, hvem der skal betale for eventuelle udbedringer og følgeskader. Det, der skulle være en god forretning, bliver nu hurtigt en dårlig oplevelse og underskudsgivende for begge parter, siger branchechef Anders Hjorth Jensen.

GVK er en certificeringsordning, som giver kunden sikkerhed for, at gulvarbejde med pvc-banevarer bliver udført af virksomheder med kvalitetssikringssystemer, og at gulvlæggerne har specialeuddannelse i vinylsvejsning. Endvidere er GVK-virksomhederne underlagt ekstern kvalitetskontrol.

Annoncekampagnen skal i første omgang minde bygherrerne og deres rådgivere om, at de altid skal huske at tjekke om gulvfirmaet er GVK-certificeret, når der skal laves vådrum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094