23948sdkhjf

Forbund efterlyser VVS-opkvalificering

Antallet af VVS'ere på efteruddannelse er halveret på et år. Blik- og Rørarbejderforbundet efterlyser øget indsats for at klæde branchen på til fremtiden udfordringer.
På bare et år er efteruddannelsen af svendene i VVS-branchen næsten halveret. Således var 1.351 VVS-svende på efteruddannelse i 2010, mens antallet var faldet til blot 778 i 2011. Det viser tal fra Blik og Rørarbejderforbundet.

Mens omkring hver femte af Blik og rørarbejderforbundets medlemmer i VVS-firmaerne var på efteruddannelse i 2010, så var det tal faldet til kun omkring hver tiende sidste år. Og nedgangen i VVS’ernes efteruddannelse er ifølge forbundet yderligere forstærket i de første seks måneder i år.

Forbundets ansvarlige på uddannelsesområdet, Kim Fusager, ser yderst kritisk på udviklingen og understreger i en kommentar på forbundets hjemmeside behovet for at opkvalificere vvs'erne både i gode og dårlige tider.

Efterlyser planlægning
- Efteruddannelsen af landets VVS-svende aldrig har nået det niveau, som vi er nødvendig for en branche, der gerne vil være trimmet og parat til også at løse morgendagens arbejdsopgaver. Men vi har dog aldrig tidligere set efteruddannelsen styrtdykke som nu, siger forbundssekretær Kim Fusager og kalder det chokerende.

Han forventer, at den normale enighed med VVS-branchens arbejdsgiverorganisationer om efteruddannelsens betydning for branchens udvikling betyder, Tekniq og Dansk Håndværk & Industri er parat til en øget indsats på dette område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078