23948sdkhjf

Billigere affaldsgebyr på Frederiksberg

Virksomheder på Frederiksberg ser i disse dage resultatet af ændringer i reglerne for gebyr på erhvervsaffald: Billigere gebyrer.
I disse uger kommer opkrævningen for erhvervsaffald med posten, og den er i år markant billigere for de små virksomheder. Efter massivt pres har Miljøministeriet nemlig lavet reglerne om, så ordningen er mere rimelig for især de små virksomheder.

Siden 2010 er alle virksomheder blevet opkrævet et affaldsgebyr for administration og for brug af genbrugsstation på ca. 1.500 kr. om året, også selv om de ikke producerede ret meget affald eller rent faktisk brugte genbrugsstationen. I år er affaldsgebyret på godt 400 kr. om året.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen, mener, det er et langt mere rimeligt beløb:

- Kommunen har stadig nogle faste udgifter til administration og til at drive hele affaldsområdet for virksomheder, og pengene fra grundgebyret går til det, så alle virksomheder betaler kollektivt. Derudover skal virksomhederne kun betale for de services, de bruger – altså for eksempel besøg på genbrugsstationen. På den måde sikrer vi, at de virksomheder, der producerer mest affald og bruger genbrugsstationerne mest også betaler mest. Det er langt mere rimeligt.

Der er mulighed for helt at blive fritaget for gebyret. Det gælder for eksempel for virksomheder, der i 2010 eller 2011 havde en omsætning eller lønsum på under 300.000 kr. Sidste frist for fritagelse er 10. november.

Læs mere om affaldsgebyret og mulighed for fritagelse på: www.frederiksberg.dk/affaldsbegyr .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078