23948sdkhjf

Skagen Museum ét skridt fra udbygning

Realiseringen af en 1.800 m² tilbygning til museet samt en større renovering er godkendt af Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.
Plan- og Miljøudvalget godkendte den 4. september 2012 lokalplanen, der muliggør det store projekt på Skagen Museum. Samtidig indstillede de til byrådet – som skal give den endelige accept - at godkende planerne.

Skagens Museum har af arkitektfirmaet Friis & Moltke fået udarbejdet det projekt, der danner grundlag for lokalplanen.

Museets udvidelsesplaner indebærer bl.a. en tilbygning på ca. 1.800 m² til museets hovedbygning. Nybygningen og den nuværende museumsbygning forbindes med en glasbygning, der også bliver ny hovedindgang. Desuden skal foretages en gennemgribende renovering af Plesner-bygningen, samt en ombygning af ”Pyramiderne”.

Udvidelsen udformes som et ”traditionelt” længehus, hvor saddeltaget nyfortolkes i en ny struktur, og kombinationen af stejle og lave hældninger og store ovenlys skaber et markant udtryk. Bygningens gavlmotiv tandes skulpturelt og giver plads til en adgangsvej rundt om bygningen.
Den store gavl ud mod forpladsen bliver en markant reklamesøjle for museet, som foreslås brugt til bannerplads med information om aktuelle og kommende udstillinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095