23948sdkhjf

Skruefundamentet – fremtidens cirkulære og bæredygtige fundament

Mobilhouse er gået fra primært at levere skurvogne til byggepladser, til i dag at levere alt fra midlertidige kontorer, daginstitutioner, studieboliger etcetera. Virksomheden har egen produktion, placeret i Danmark, og er en af de få aktører i markedet, der kan levere svanemærkede modulbyggerier.

Visionen er, ifølge Kim Holm Bækgaard, salgsdirektør hos Mobilhouse, at levere bygninger der afviger minimalt fra det permanente byggeri, således at brugerne ikke mærker en forskel. I dag er det en succes, hvor forholdene har helt samme, hvis ikke højere, standard end markedets andre alternativer. Oveni dette kan de midlertidige bygninger svanemærkes eller DGNB-certificeres.

”Det er en yderst attraktiv løsning med ideelle faciliteter, hvad end der er behov for et lyst kontormiljø eller trygge rammer med godt indeklima til en daginstitution. Vores moduler lever op til bygningsreglementets bæredygtige krav, som i dag er en vigtig faktor for mange af vores kunder. Mobilhouse er for nyligt blevet opkøbt af Kirk Kapital, som deler engagement for udviklingen af vores bæredygtige tilgang til markedet. Vi lever op til BR18 samt de skærpede krav i BR22. Ligeledes har vi sørget for, at vi på vores gode modeller er langt foran i LCA-krav, så vi er klar og forberedt efterhånden som kravene vil blive skærpet yderligere,” fortæller han.

Grønnere og billigere løsning

Som en del af den bæredygtige udvikling, har Mobilhouse valgt skruefundamentet som bygningernes primære fundament. Målet med skruefundamentet er at eliminere behovet for at grave, køre jord væk samt lave gruspude og flisefundament. Med skruefundamentet er genetableringen af området, hvor det midlertidige byggeri har været opført, langt mindre kompliceret.

”Fordelene er mange, og der er naturligvis fokus på det bæredygtige element. Skruefundamentet går godt i hånd med vores recirkuleringstankegang, da skruerne blot kan fjernes og genanvendes andetsteds. Det er ofte en billigere løsning for kunden, da man undgår kørsel med jord m.m. Endelig er det også nemt at reetablere området,” forklarer Kim Holm Bækgaard.

Lever op til moderne krav for brugerne

Hos Mobilhouse er de fortalere for skruefundamentet, men der kan være særlige forhold, hvor det ikke anvendes, understreger Kim Holm Bækgaard. Det kan for eksempel være på byggepladser, hvor der i forvejen er etableret gruspude, eller hvis der er anden plan belægning, modulerne kan placeres direkte på. Kunderne er begejstret for skruefundamentet, og mange virksomheder samt offentlige kunder har en CSR-politik eller bæredygtighedsstrategi, som de forfølger:

”Vi oplever en positiv respons på skruefundamentet fra både virksomheder og kommuner, da genanvendelighed og bæredygtige løsninger ligeledes er i højsædet hos dem. I dag vil kunderne gerne have svanemærkede eller DGNB-certificerede bygninger at opholde sig i. Vi ser eksempler på, at flere kommuner oplever, at de midlertidige enheder ofte er af langt bedre kvalitet og standard end de 70’er byggerier, som de erstatter til for eksempel institutioner.”

Om Mobilhouse

Virksomheden blev stiftet i 1961 under navnet Fredericia Skurvogne, som holdt ved indtil 2013, hvor navnet ændres til Mobilhouse – Fredericia Skurvogne og endelig i 2015 til virksomhedens nuværende navn, Mobilhouse.

Udviklingen er gået fra at være en ren skurvognsproducent til byggebranchen til at producere, sælge og udleje mange forskellige typer flytbare enheder, herunder særligt pavilloner, der kan bruges til bl.a. kontorer, institutioner, genhusning og skurvogne til byggepladser.

 Læs mere på www.mobilhouse.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078