23948sdkhjf

10 år uden røde tal

Øst- og Midtjyllands Diamantskæring satte ny omsætningsrekord i det seneste regnskabsår. Dermed kan virksomheden fejre sit 10 års jubilæum – uden et eneste underskud.
Selvom dele af byggeriet stadig er påvirket af krisen, har det ikke haft betydning for årsregnskabet hos Øst- & Midtjyllands Diamantskæring. Omsætningen steg med 18 procent i forhold til året før, og det på trods af, at der har været tab på debitorer i løbet af året.

- Når alt kommer til alt, skal vi ikke klage. Det er svært, at undgå at brænde fingrene i disse tider, og det er forholdsvis små tab, der er tale om. Vores omsætning har aldrig været højere, og det er vi selvfølgelig stolte af, siger direktør Henrik Laursen, som kan glæde sig over, at det er lykkedes at komme igennem de første 10 år uden et eneste underskud.

- Vores politik har altid været meget klar. Vi vil ikke tage penge med på arbejde. De sidste fire år har der været rift om ordrerne, og der har været mange tilbud, som vi hverken har kunnet eller villet matche. Det nytter ikke, at lave en pris, som ikke passer til tidsforbruget eller udgifterne i firmaet. De kunder som har fået et nej, er da også ofte vendt tilbage, når de har fundet ud af, at vores pris ikke var så tosset endda, i forhold til den vare vi leverer, fortsætter direktøren.

Fleksible medarbejdere er nøglen
Henrik Laursen stiftede selv Øst- & Midtjyllands Diamantskæring tilbage i 2002 som en enkeltmandsvirksomhed. Otte år senere blev den mangeårige kollega, Erling Pedersen, medejer, da man skiftede selskabsform til et A/S.

Virksomheden har afdelinger i Silkeborg, Hørning og Ikast, og det er stadig i kerneområdet, at de fleste opgaver udføres – selvom turen fra tid til anden går nordpå og til Sjælland. Om det seneste år, siger Erling Pedersen:

- Vi har været involveret i nogle store opgaver, som har givet fast arbejde flere i måneder, men ellers er det mange forskellige projekter af kortere varighed, der har været tendensen. Det er sjældent, at vi mandag morgen ved, hvad vi skal lave om fredagen, men pludselig er ugen gået, og alle mand har været ude at skære fem dage i træk. Vores tolv montører bor forskellige steder i området, og kan derfor hurtigt komme frem til de akutte opgaver, som vi har en del af, forklarer Erling Pedersen. Han mener, at netop fleksible medarbejdere er nøglen til virksomhedens fremgang.

- Vi har nogle gode folk, og det er i høj grad deres fortjeneste, at det går som det gør. Det er dem, der er ude hos kunderne for at lave det aftalte arbejde, og det gør de utrolig godt. Vi mener, at vi har et stærkt hold til de næste ti år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078