23948sdkhjf

Offentlig bygherrerådgivning bliver billigere

SKI’s nyeste rammeaftale for bygherrerådgivning giver bygherrerne mere for pengene. Priserne ligger omkring 11 pct. lavere end på den foregående SKI-rammeaftale for området.
SKI har netop gennemført udbud af en rammeaftale for bygherrerådgivning, der gør det nemmere for offentlige organisationer at købe rådgivning omkring bygge- og anlægsarbejde, uden selv først at skulle gennemføre et EU-udbud.

I en tid med anlægsloft giver rammeaftalen dermed kommunerne mulighed for at få mere bygherrerådgivning for pengene, eller den samme rådgivningsydelse billigere. Da rammeaftalen er frivillig og fællesoffentlig, kan alle andre offentlige institutioner også benytte den, inkl. enheder under staten.

Rammeaftalen er baseret på miniudbud, hvor max-priserne ligger fast, men hvor leverandørerne på aftalen konkurrerer om at give det bedste tilbud på den offentlige organisations konkrete opgave. SKI har beregnet, at max-priserne ligger omkring 11 pct. under den forrige SKI-aftale på området, hvor priserne desuden lå fast. Med den fornyede konkurrence under miniudbuddet forventes den endelige besparelse derfor at blive endnu højere, afhængigt af den enkelte kundes specifikke rådgivningsbehov.

Konkurrencedygtige konsortier
SKI har tidligere opfordret til, at mindre virksomheder gik sammen i konsortier for at byde ind på udbuddet. Administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen kan med glæde konstatere, at flere virksomheder har fulgt opfordringen, og at de er lykkedes med at give konkurrencedygtige tilbud. Således er ca. halvdelen af leverandørerne på aftalen deltagere i et konsortium.

- De gode resultater for konsortierne viser tydeligt, at også mindre virksomheder har mulighed for at gøre sig gældende på SKI’s rammeaftaler, siger Signe Lynggaard Madsen.

Hun forventer, at offentlige organisationer vil indkøbe rådgivningsydelser på aftalen for ca. 500 mio. kr. i aftalens samlede løbetid på op til fire år.

Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning er netop nu i standstill-perioden, og forventes at træde i kraft 1. oktober 2012. Aftalen er en del af SKI’s samlede rådgivningsportefølje, som fra ca. primo januar 2013 også vil omfatte rammeaftaler for rådgivende ingeniørydelser og arkitektydelser.

SKI har været i dialog med en gruppe offentlige indkøbsansvarlige, leverandører og brancheforeninger for at sikre, at aftalen dækker markedets behov, bl.a. omkring opdelingen i typer af ydelser og geografisk dækning. Det har medført, at rammeaftalen følger branchens egne ydelsesbeskrivelser, og at aftalen opdeler landet i tre geografiske områder. SKI stiller skabeloner og vejledninger til rådighed for at gøre indkøbsprocessen lettest mulig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.86