Bremsede byggerier og politiske signaler giver tro på 110 markante boliger
Tiderne både udfordrer og hjælper Boligselskabet Fjordparkens planer for 110 almene boliger i Schillerkvarteret i Nykøbing Falster, de første i den nye bydel på det tidligere industrikvarter med Schillers Maskinfabrik som den bærende virksomhed.
Det skriver Folketidende.dk.
De seneste beregninger satte projektet til 180 mio. kr. Og de stigende byggeomkostninger har sandsynligvis kun øget omkostningerne, et forhold der har bremset endog mange almene boligprojekter landet over.
Men landspolitiske signaler om at øge rammerne for prisen på almen byggeriet med et tocifret procenttal, styrker troen hos Boligselskabet Fjordparken.
Det samme gør tendensen til opbremsning i byggebranchen:
- Omkostningerne har jo betydet, at en del byggerier er sat på pause. I det offentlige - inklusive her lokalt - har man også bremset en række anlægsarbejder. Det betyder så også, at byggevirksomhedernes ordrebøger nok bliver tyndere her efter nytår. Vi har jo haft et meget ophedet marked, som ser ud til at kølne af nu, påpeger Anita Ulrik Sørensen, adm. direktør i Boligselskabet Fjordparken, overfor Folketidende.dk.
Tidsplanen omfatter udbud i starten af 2023 efterfulgt af byggestart til sommer, og det tror Anita Ulrik Sørensen stadig på.
Går alt efter planen, står den nye boligafdeling klar til beboere 1. januar 2025.
Boligselskabet Fjordparken købte i maj 2021 byggegrunden til de 110 almene boliger for lidt over 14 mio. kr.
400 boliger i området
Visionen for Schillerkvarteret, som blev præsenteret i forsommeren 2020, er et bæredygtigt boligområde med 400 boliger i en mangfoldig boligsammensætning, som fremmer fællesskaber og kobler sig til den omkringliggende by og de rekreative områder.
Der skal både være almene og private boliger, og desuden skal naturen bringes ind i den nye bydel. Dels via den omkringliggende skov, og dels via Tingsted Å og de potentialer, den besidder som samlingspunkt i byen.
Schillerkvarteret er udviklet af en gruppe bestående af erhvervsmanden Allan H. Schmidt, Boligselskabet Fjordparken og forskellige rådgivere samt Guldborgsund Kommune.
Navnet, Schillerkvarteret, henviser til A. Schillers Maskinfabrik, som har været en del af områdets identitet i mange år.